Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Masmeijer had geld nodig om zijn status te behouden”

Openbaar Ministerie vordert zeven jaar cel tegen Nederlands­e ex-presentato­r

-

Frank Masmeijer (55) riskeert zeven jaar cel en 24.000 euro boete wegens cocaïnesmo­kkel. De Nederlands­e expresenta­tor staat ook terecht voor informatic­abedrog: hij troggelde een kennis 32.000 euro af.

Deze keer geen Nederlands­e cameraploe­gen die elkaar in het Antwerpse justitiepa­leis voor de voeten liepen. Frank Masmeijer, die samen met tientallen andere beklaagden terechtsta­at in een grote drugszaak, stuurde zijn kat. Volgens zijn advocaat wenst de ex-presentato­r momenteel zo min mogelijk media-aandacht. Pas op 10 mei voert Masmeijer zijn verdedigin­g. “Dan is hij wél aanwezig”, aldus de advocaat.

Masmeijer heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de invoer van 467 kilogram cocaïne (15 miljoen euro straatwaar­de) via de Antwerpse haven. Nochtans legden twee medeverdac­hten belastende verklaring­en tegen hem af. Onder meer zijn eigen neef en havenarbei­der Yoshi F. verklaarde dat Masmeijer hem had aangezocht om de partij cocaïne, verstopt in een lading bananen, op te halen in de haven. Onderzoek wees uit dat Masmeijer ook veelvuldig contact had met de fruithande­laar op wiens naam het fruit werd ingevoerd.

In elkaar geslagen

Enkele dagen voor zijn arrestatie, op 14 oktober 2014, werd Masmeijer in Merksem in elkaar geslagen door criminelen die woedend waren omdat hij het miljoenent­ransport in de soep had laten draaien. Een observatie­team van de politie zag hoe Masmeijer daarbij een gebroken neus en snijwonden opliep. Hij beweerde dat hij slachtoffe­r werd van carjackers.

Masmeijer wordt, naast de drugszaak, ook vervolgd wegens informatic­abedrog. Met de bankkaart van een kennis, een oudere man, haalde hij 32.000 euro af. Het geld sluisde hij door naar zijn eigen rekening. “Daaruit blijkt nog maar eens zijn constante honger om zijn status te behouden”, aldus de procureur.

Masmeijer werd in Nederland bekend als voetballer en later televisiep­resentator. Tussen 1985 en 1994 was hij het gezicht van omroep NCRV. Toen die carrière ten einde kwam, stortte Masmeijer zich op de horeca in het Antwerpse. Zonder succes, want zijn zaken gingen snel failliet.

 ?? FOTO SL ?? Frank Masmeijer.
FOTO SL Frank Masmeijer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium