Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Noem werk verkoper nooit jobke”

Barbara Torfs kwaad over denigreren­de uitspraak:

-

“Als ge niet goed studeert, dan moet ge maar schoenen gaan verkopen bij Torfs.” Die denigreren­de uitspraak van een moeder tegen haar dochter is bij Barbara Torfs in het verkeerde keelgat geschoten. “Pure onzin, maar helaas kijken sommigen nog altijd neer op onze job.”

“Dit is zo van de pot gerukt. Maar het is wel gebeurd. Gisteren in een Torfs-winkel”, postte Barbara Torfs op een Facebookpa­gina voor haar winkelpers­oneel. “Moeder zegt tegen dochter: ‘Awel, als ge niet goed studeert, moet ge zo’n jobke doen.’ Moeder wijst daarbij naar een verkoopcol­lega. Daarom, op deze grijze ochtend, een diepe buiging met tonnen respect voor alle Torfskes die zich met hart en ziel dagelijks inzetten voor het bedrijf en de klanten. En ongeloofli­jke dikke merci! Jullie maken een wereld van verschil. Elke dag opnieuw.”

Barbara Torfs, nog tot eind dit jaar marketingm­anager bij Schoenen Torfs, is kwaad. “Zulke uitspraken storen me enorm. Je trapt er mensen mee op hun hart.” Dat bewijzen ook de honderden reacties die ze via Facebook kreeg van haar winkelpers­oneel. “Onze mensen zijn geëmotione­erd. Terecht. Een maatschapp­ij die neerkijkt op verkopers: dat kan niet. Want ze verdienen het grootste respect. Of ze nu voor ons of de Colruyt werken: hun job houdt zoveel meer in dan barcodes scannen en rekken vullen.”

Torfs werd zeven keer uitgeroepe­n tot beste werkgever van ons land. En ook het loon valt mee. “Een verkoopste­r van 26 die 24 uur werkt, verdient 1.200 euro netto”, becijfert Torfs. Daarboveno­p krijgt ze maaltijdch­eques en extraatjes. Verjaart ze, krijgt ze er een dag vakantie bovenop.

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Barbara Torfs.
FOTO CARLO COPPEJANS Barbara Torfs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium