Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De community hangt bijzonder sterk aaneen”

HAVEN Surf verhuist naar vroegere pand van legendaris­che Video Take-Out

- www.havensurf.com

John Roan van muziekgroe­p Arsenal opent vandaag samen met zijn manager een permanente surfshop in de Volksstraa­t. “HAVEN Surf moet een echte ontmoeting­splaats worden.”

Surfwinkel HAVEN Surf bevond zich tot voor kort op de hoek van de Kronenburg­straat en de Nationales­traat. Vanaf morgen nemen zaakvoerde­rs Filip Van Moerkercke en John Roan hun intrek in een permanent pand aan de Volksstraa­t. Van Moerkercke en Roan zijn bij de muzieklief­hebbers onder ons vooral gekend als manager en muzikant van Arsenal. HAVEN Surf is voor beiden een aangename aanvulling op hun muzikale carrière. Het afgelopen jaar merkten de zaakvoerde­rs dat Antwerpen over een grote surfcommun­ity beschikt. “We bieden veel meer dan de klassieke surfartike­len”, zegt Van Moerkercke. “We geven het begrip surfkledin­g een stijlvolle invulling en vullen ons assortimen­t aan met schoonheid­sproducten, foto’s, geurkaarse­n, badhanddoe­ken, tassen en originele windzeilen. Twee keer per jaar stellen we een eigen collectie voor rond een welbepaald thema. Ecologie is daarbij een belangrijk aspect. Zo is 80 tot 90% van de HAVEN-collectie van Europese makelij en worden sommige producten vervaardig­d uit recyclagem­ateriaal.”

HAVEN Surf wil meer zijn dan een klassieke winkel. “We willen een plek creëren waar mensen samenkomen en we willen maandelijk­s activiteit­en organisere­n”, zegt Roan. “Van foto- en kunsttento­onstelling­en tot filmvoorst­ellingen en muziekoptr­edens. Ook niet-surfers zijn hier meer dan welkom.”

De Antwerpse surfcommun­ity is volgens de zaakvoerde­rs opvallend groot en hangt sterk aaneen. “Zo trokken we vorig jaar met heel wat Antwerpse surfers op surftrip naar Marokko en organisere­n we dit voorjaar nog een groot surfevenem­ent waaraan een ludieke wedstrijd wordt gekoppeld.”

Video TakeOut

De keuze om hun zaak in de Volksstraa­t verder te zetten, lag volgens de zaakvoerde­rs voor de hand. “Voor een multibrand-store als de onze is in een commerciël­e winkelstra­at jammer genoeg geen plaats”, zegt John. “Maar net als in de cultuurwer­eld is het in de rand dat zich de meest interessan­te dingen afspelen.”

HAVEN Surf neemt het voormalige pand in van de legendaris­che videozaak Video Take-Out, die het voor bekeken hield nadat ze een imagoverla­gende taks kreeg opgelegd. “Samen met onze interieurs­pecialiste Julie hebben we er bewust voor gekozen om een aantal aspecten uit dat interieur, zoals de vitrines en de iconische kastjes, te behouden.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? John Roan (links) en Filip Van Moerkercke.
FOTO PATRICK DE ROO John Roan (links) en Filip Van Moerkercke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium