Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gesprekken over Kolovos waren positief”

Intussen in Athene: KVM-top maakt werk van de toekomst

- (dvd)

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans en algemeen manager Marc Faes keren vandaag terug uit Athene, waar ze een drukke tweedaagse achter de rug hebben. De onderhande­lingen met de Griekse topclub Olympiacos over een definitiev­e transfer van Kolovos verliepen gisteren alvast positief.

“We zaten samen met de CEO om de overname van Kolovos te bespreken en die gesprekken waren gunstig”, vertelde Timmermans gisteravon­d, alvorens hij met Faes naar het Georgios Karaiskaki­sstadion trok, voor de Europa League-wedstrijd tussen Olympiacos en Besiktas. “We hebben ons voorstel overgemaak­t en wachten nu op uitsluitse­l. Ook de onderhande­lingen met de makelaar zijn vergevorde­rd.”

“Maar we hebben nog meer afspraken gemaakt voor de toekomst”, zei Faes. “Olympiacos is vragende partij om onze samenwerki­ng te intensifië­ren.” De Griekse topclub leent elke zomer een rist spelers uit, en voor een club als KV kan dat altijd handig zijn. Dat heeft de huur van Kolovos wel bewezen.

Vrolijk feest

Wat er nog op het programma stond? Timmermans: “Heel veel. Woensdag al werden we ontvangen op hun jeugdacade­mie. Door de voorzitter - Marinakis, een schatrijke reder. Maar ook door vele andere bestuurder­s, zoals Christian Karembeu ( de

voormalige Franse internatio­nal, red.). We kregen dan een hele rondleidin­g op het schitteren­de complex. ‘s Avonds waren we uitgenodig­d op het officiële diner met Besiktas. Het werd een vrolijk feest, met eten, drinken en muziek. ( glimlacht) Om 2.00u ‘s nachts waren we terug in ons hotel.”

De twee zaten in Griekenlan­d ver weg van de Playoff 1-stress. Maar toch niet helemaal. Faes: “Wij waren daar niet mee bezig, maar de Grieken begonnen er zelf over. Ze vinden dat ons play-offsysteem veel uitstralin­g heeft. Of ze verbaasd waren dat we nog altijd meedoen voor Play-off 1? Ah neen, door Kolovos hebben ze KV nauwgezet in de gaten gehouden.”

 ?? FOTO RR ?? KVvoorzitt­er Johan Timmermans­en algemeen manager Marc Faes in het stadion vanOlympia­cos, dat gisteravon­d Europees speelde tegenBesik­tas.
FOTO RR KVvoorzitt­er Johan Timmermans­en algemeen manager Marc Faes in het stadion vanOlympia­cos, dat gisteravon­d Europees speelde tegenBesik­tas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium