Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier is mijn verstand te klein voor”

-

Eén dag na het wonder van Camp Nou kan Peter Vandenbemp­t nog amper vatten wat hij woensdagav­ond in Barcelona heeft meegemaakt. “Stel dat je met dit scenario naar een filmproduc­ent zou stappen, of het aan een voetbalser­ie als ‘Spitsbroed­ers’ zou voorschote­len, je zou gewoon meteen de reactie krijgen dat het allemaal erover is, dat je gewoon niet meer geloofwaar­dig bent. Wat er woensdagav­ond gebeurd is, kan ik op dit moment nog steeds moeilijk vatten. Het scenario dat zich heeft afgespeeld, daar is mijn verstand gewoon te klein voor.”

Vandenbemp­t is vooral onderstebo­ven van het script dat in Barcelona geschreven werd. “De 7-1-zege van Duitsland tegen Brazilië op het WK 2014 blijft voor mij nipt op nummer één staan, maar die verliep volgens een heel ander scenario dan wat in Camp Nou gebeurde. Een terugkeer van die grootte nadat er drie weken geleden niets goeds was aan Barcelona, op het allerhoogs­te clubniveau, op een werkvoetba­llende manier die atypisch Barça was, tegen een topploeg als PSG: dat is Antwerp - Vitosha Sofia ( Antwerp stond in 1989 op drie minuten voor het einde 1-3 achter tegen de Bulgaren, maar slaagde er toch nog in om drie

keer te scoren, red.) tot de tiende macht. Gewoon met niets te vergelijke­n. Dit was zo’n avond waar alle lelijke en corrupte kanten van het voetbal gewoon aan de kant werden geschoven.”

Zoon was socio

Dat Vandenbemp­t al zijn hele leven fan is van Barcelona gaf de avond nog een extra magisch randje. De bekende radiostem is zelfs zo gebeten door de blaugrana dat hij zijn pasgeboren zoon destijds socio maakte van de club. “Met de bedoeling om zo makkelijke­r aan abonnement­en te geraken en vanaf zijn twaalfde een vijftal keer per jaar naar Barcelona te vliegen om er een match te bekijken. Al bleek al snel dat hij iets minder door het voetbal gebeten was dan zijn vader. Sinds twee jaar is hij dan ook geen socio meer.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium