Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beter wordt het nooit meer”

- Peter Morren GUILLAUME MAEBE

“6-1!! 6-1!! 6-1!! 6-1!!” Om tussendoor even onderbroke­n te worden door co-commentato­r Marc Degryse. “Hoeveel is het?” “Het is 6-1, Marc”, brulde Peter Morren nog eens extra luid. “Weet je waarom ik dat zo vaak zei? Omdat ik voor de match op de metro aan Marc vertelde dat het 6-1 zou worden. Ik had het dus voorspeld, hé. Voor een commentato­r was dit het summum. Absoluut. In principe wordt het nooit meer mooier dan dit. En voor mij komt het aspect supporter er ook nog eens bij. Dat maakte de hele avond gewoonweg mythisch.”

Morren ademt Barcelona, is een openlijke supporter van Barça. Hij is socio van de club en eind 2015 bracht hij nog het boek ‘Barça mijn club, Barcelona mijn stad’ uit. De 6-1zege voelde voor hem dus nog mooier aan. “Toen ik na de match terug het woord aan de studio gaf, werd ik echt emotioneel. De tranen waren niet veraf. Nooit eerder voelde ik zo’n intensitei­t in het stadion. De symbiose tussen spelers en fans was ongezien. De mensen bleven ook heel lang na de match gewoon in de tribunes zitten. Ze wilden het blijven meemaken, nooit meegemaakt in Camp Nou.” De zege woensdag kwam er ook exact 23 jaar nadat Morren een vreselijk auto-ongeval meemaakte en alleen dankzij een goede engelbewaa­rder alles overleefde. “Daarom dat ik na die 4-0 in de heenmatch nog meer in een stunt ging geloven. Dag op dag met mijn ongeval, ik voelde echt dat er iets speciaals ging gebeuren.”

Gevierd met Piqué en Umtiti

De commentato­r dook na het laatste fluitsigna­al nog even het Barcelones­e nachtleven in. “Ik kreeg een berichtje dat er een paar spelers in club Pacha aan het vieren waren en dat we wel binnengesm­okkeld konden worden. Voor ik het wist stond ik in dezelfde zaal als Gerard Piqué en Samuel Umtiti. Ik ben op hen afgestapt en heb ze proficiat kunnen wensen, Rafinha zat er trouwens ook bij. En Neymar is twee minuten binnen geweest. Waanzin.”

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium