Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelukkig houdt België ook v an losers”

CEO Starmeal en Foodmaker, vriend v an Tom Boonen

- (jpdv)

b

“Met een aantal vrienden van Tom hebben we de gewoonte om zijn wedstrijde­n samen te volgen in een busje. Dat deden we ook op 10 april vorig jaar in Parijs - Roubaix. Wim Van De Craen, Jens Mortier (Mortierbri­gade, red.), Jeroom Snelders (cartoonist voor Humo, red.) en ikzelf. Allemaal vrienden van Tom. Normaal is Philippe Geubels er ook nog bij, maar die dag lukte niet voor hem.

De sfeer onderweg was wel geestig – Jeroom is echt een grappige mens – maar we zagen het niet zo goed zitten voor Tom. Hij had die zware crash gehad in Abu Dhabi, zijn resultaten voor Roubaix waren niet geweldig. Tot we hem bijna elke kilometer zagen opschuiven en iedereen heel enthousias­t werd.

We mochten de piste niet op, maar dat was snel opgelost. Ik maakte de organisati­e wijs dat ik een officiële sponsor was en zo mochten we met Jeroom en alles toch binnen. We stonden in een bocht, volgden de sprint van achteruit en waren er los van overtuigd dat Tom gewonnen had. Iedereen door het lint, tot plots de naam Mathew Hayman bovenaan stond. Zo zaten we toch weer zwaar depressief in ons busje, de plannen om er een feestnacht van te maken lang opgeborgen. Tot er een sms’je van Tom binnenliep: Niet mee inzitten mannen. Gelukkig houdt Bel

gië ook van losers. Dat was voor mij ‘typisch Tom’: Konden we toch nog met een goed gevoel naar huis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium