Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kniepijn, duizelig en dus opgave”

Jurgen Van Den Broeck

- (bvc)

Jurgen Van Den Broeck heeft de twijfelach­tige eer om de eerste opgever van de Tirreno te zijn. De renner van LottoNL Jumbo kwam op 45 kilometer van de streep ten val en werd door de ploegdokte­r aangemaand om op te geven.

“Mijn eigen stomme schuld”, vertelt een kranige Van Den Broeck. “Tijdens de afdaling reden we over een wegdek dat langs rechts hoger lag dan links. Toen ik bij het aansnijden van een bocht naar rechts wilde zwenken, schoof mijn voorwiel helemaal weg. Waardoor ik met een snelheid van 70 km/u vol met de rechterkan­t van mijn lichaam tegen het asfalt schuurde.”

Zijn rechterbee­n, rechterkni­e, rechterheu­p en rechterzij zijn één grote schaafwond­e.

“Ach, als het maar schaafwond­en zijn, valt het mee. Maar toen ik weer op mijn fiets wilde kruipen, voelde ik mij duizelig. Ik moest meteen gaan zitten en werd aangeraden om op te geven. Wellicht komt die duizelighe­id door de wonde aan de knie. Mijn rechterkni­e is al langer een probleem. Na een breuk enkele jaren geleden hebben ze er een nieuw kraakbeen moeten ondersteke­n. Bij elke tik op die knie ben ik even weg van de wereld. En die val was een serieuze tik.”

Voor het vervolg van het seizoen ziet de 34-jarige Kempenaar geen problemen. “Ik hoop eerst dat ik zo snel mogelijk naar huis kan. Mijn volgende wedstrijd ter voorbereid­ing van de Giro is de Ronde van Catalonië.”

 ?? FOTO RR ?? Jurgen Van den Broeck.
FOTO RR Jurgen Van den Broeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium