Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk niet te veel conditie verloren”

- (basp)

Soufiane Bouchikhi zal zondag dan toch deelnemen aan het BK veldlopen. Op het VK cross in Rotselaar ontwrichtt­e hij zijn schouder, waarna hij moest worden geopereerd.

Pas enkele dagen voor het BK besliste Bouchikhi om te starten. “In samenspraa­k met de dokter en mijn trainer Luk Verlaenen heb ik de knoop doorgehakt”, meldde hij via atletiekwe­bsite Atni.be. Logischerw­ijze kampt de atleet nog met een trainingsa­chterstand. “Ik kon niet veel trainen, want ik moest vooral revalidere­n. Ik had eerst gedacht dat ik na vier dagen opnieuw mijn loopschoen­en zou kunnen aantrekken, maar ik was een beetje te optimistis­ch. Het duurde uiteindeli­jk tien dagen. Qua alternatie­f werk mocht ik alleen heel beperkt op de hometraine­r oefenen.”

Op de vraag hoe het met de vorm gesteld is, heeft hij geen duidelijk antwoord. “Ik hoop dat ik niet te veel conditie heb verloren. We zien wel. Mijn doel is eigenlijk al bereikt nu ik mag starten. Dat is een overwinnin­g op zich. Net na de operatie gaf ik mezelf vijf procent kans om het BK te halen. Ik ga zondag met een grote smile op mijn gezicht starten. Het BK is en blijft wel een belangrijk doel in mijn seizoen”, aldus Bouchikhi, die ook een tweede plek in het Crosscup-klassement te verdedigen heeft.

Schrik van een loodzware moddercros­s - het parcours zou er extreem drassig bijliggen - heeft hij niet. “Dat maakt me niet veel uit. Ik heb in het verleden bewezen dat ik zowel op snelle als op zware omlopen goed uit de voeten kan.”

Met zijn sterke Waalse team CABW kan Bouchikhi ook een mooie plaats in het ploegenkla­ssement nastreven. Favoriet voor het ploegenkla­ssement is OEH. Maar CABW - met naast Bouchikhi onder andere Jeroen D'hoedt, Dorian Boulvin en Valentin Poncelet - maakt zeker aanspraak op de tweede plek, die recht geeft op deelname aan de Europabeke­r cross voor clubs volgend jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium