Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaams scholieren­kampioene Femke Verschoren medailleka­ndidate

- (basp)

Heel wat Antwerpena­ren maken zondag op het BK cross in Wachtebeke aanspraak op een podiumplaa­ts of een notering in de top vijf. Bij de cadetten en scholieren horen onder meer Noah Konteh, Janne Bicker, Femke Verschoren en Ward Leunckens tot de kanshebber­s op het podium.

Janne Bicker behaalde op het VK cross in Rotselaar op 12 februari al de Vlaamse titel bij de tweedejaar­scadetten (geboorteja­ar 2002). Na het VK liet ze nog enkele sterke resultaten noteren. Zo werd ze zondag tweede in Essen achter de zeer sterke Emma Vandeghins­te. Vlaams kampioen bij de eerstejaar­scadetten (geboorteja­ar 2003) Noah Konteh (OLSE Merksem) toonde de voorbije weken dat hij klaar is voor de strijd. Ook Louis Vanroy (ABES) en Jan Gobert (OLSE Merksem) mogen hopen op een mooi resultaat. Zij haalden eerder al het podium op het VK cross en het PK cross.

Bij de scholieren is Femke Verschoren (AC Lyra) één van de medailleka­ndidaten. “Op het BK hoop ik nog ietsje beter te zijn dan op het VK cross”, vertelde ze na haar overwinnin­g in Rotselaar. De scholiere komt bovendien doorgaans sterk voor de dag op zware omlopen, wat zondag een voordeel kan betekenen.

Bij de scholieren jongens wil Ward Leunckens zijn sterk seizoen bekronen. De vice-Vlaams scholieren­kampioen cross is één van de vele kandidaten om achter superfavor­iet Tim Van de Velde één van de overige podiumtrap­jes te bezetten. Michael Somers (AC Lyra) loopt de lange cross. De Lintenaar maakt aanspraak op de top drie bij de beloften (U23). Al is de concurrent­ie met Isaac Kimeli, Simon Debognies en Dieter Kersten wel heel erg sterk. Kim Ruell kiest voor de korte cross. Vorig jaar behaalde hij nog brons in de lange veldloop op het BK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium