Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met spijt in het hart”

- (mabe)

Mo Darri zal op het einde van het seizoen FT Antwerpen verlaten. De Nederlands­e internatio­nal, de voorbije maanden een van de smaakmaker­s, gaat na één seizoen in de Sinjorenst­ad opnieuw dichter bij huis voetballen.

“Met spijt in het hart vertrek ik hier op het einde van het seizoen”, zegt de 26-jarige Mo Darri. “Maar het constant heen en weer rijden naar thuishaven Alkmaar begon de voorbije weken door te wegen. Ik voelde me moe, kwam op bepaalde momenten frisheid te kort. Ik vind het bijzonder jammer, want ik had het ongeloofli­jk naar mijn zin in Antwerpen.”

Darri gaat komend seizoen aan de slag bij het Nederlands­e Hovocubo, waar hij enkele seizoenen geleden al speelde.

“Maar eerst wil ik dit seizoen op een deftige manier afsluiten. Een prijs pakken zal moeilijk zijn, maar ik wil er alles aan doen om de komende weken en in de play-offs met dit Antwerpen zo veel mogelijk wedstrijde­n te winnen”, zegt Darri, die meegeeft toch wel wat opgestoken te hebben dit seizoen. “Het voetbal is hier veel meer op fysiek en een degelijke organisati­e gestoeld dan in Nederland. Dat was even aanpassen, maar ik denk wel redelijk snel mijn weg en mijn plaats in het geheel te hebben gevonden. Ik wens Antwerpen de komende seizoenen dan ook het beste toe en verlaat met een warm en goed gevoel deze club. Mocht de afstand naar Alkmaar kleiner geweest zijn, dan was ik altijd bij dit Antwerpen gebleven.”

“Mo is absolute top, zowel op als naast het veld. Zo’n warm iemand laten gaan, doet altijd pijn”, reageert manager Staf Verbeeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium