Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk einde breien aan dit moeilijke seizoen”

- (fko)

Na de onverwacht­e zege tegen Lyra gaat Antonia dit weekend op bezoek bij VC Herentals. Ondanks het kwaliteits­verschil tussen beide clubs acht assistentc­oach Yannick De Roover zijn ploeg niet kansloos. “We hebben niets meer te verliezen.”

“Natuurlijk beseffen we dat het heel moeilijk wordt”, zegt De Roover. “Maar dat wil niet zeggen dat we niet voluit voor onze tweede zege op rij gaan. We kunnen zonder complexen op bezoek gaan bij een titelkandi­daat en proberen scherprech­ter te spelen. Hopelijk spelen we de partij tegen Herentals ook eens volledig uit. De thuiswedst­rijd werd gestaakt na een tragisch overlijden en de inhaalmatc­h werd vorige maand stilgelegd door een lichtpanne.”

De 32-jarige De Roover heeft het als assistent uitstekend naar zijn zin bij Antonia. “Ik was hier ooit twee jaar als speler actief, maar moest door een zware blessure al snel vroegtijdi­g stoppen met voetbal. De rol van assistent ligt me prima. Ik vind het helemaal niet erg om in de schaduw te staan van Micky Wuyts en nu Jesse Verstraete­n en leer veel van hen bij.”

Ondanks de knappe zege tegen Lyra beseft ook De Roover dat het behoud voor Antonia bijna niet meer mogelijk is. “Alleen wiskundig kunnen we ons nog redden. Het is bijna niet te doen om op vijf matchen een kloof van zeven punten goed te maken. Maar dat wil niet zeggen dat we geen leuk einde kunnen breien aan dit moeilijke seizoen. Laat ons dat proberen. We kunnen bevrijd spelen. Er staat niets meer op het spel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium