Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Janssens Field Services alweer op zoek naar 250 nieuwe werknemers

Geen diploma vereist, want technologi­sche dienstverl­ener leidt zelf mensen op

- CHRISTOF WILLOCX

Het bedrijf Janssens Field Services neemt dit jaar 250 technici aan, om onder meer slimme energiemet­ers en glasvezelk­abels te installere­n. Een diploma is geen noodzaak. Het bedrijf leidt zijn nieuwe werknemers zelf op.

Koen Verbergt en Christophe Vervroegen hebben in 2006 de technologi­sche dienstverl­ener Janssens Field Services (JFS) opgericht, met hoofdzetel in de Slachthuis­laan in Antwerpen. Op het einde van dit jaar zal het duo aan het hoofd van ruim negenhonde­rd werknemers staan. Het bedrijf is dan ook aan een indrukwekk­ende opmars bezig. Vorig jaar kondigde JFS al honderd nieuwe vacatures aan. Dit jaar doen ze met 250 aanwerving­en nog beter.

Sterke groeimarkt

“We zitten nu eenmaal in een sterke groeimarkt”, zegt algemeen directeur Koen Verbergt. “Wij rollen bijvoorbee­ld het glasvezeln­etwerk van Proximus uit. Dat bedrijf investeert in de komende tien jaar maar liefst drie miljard euro in dat netwerk, dat internet bij zijn klanten een stuk sneller moet maken. Als onderaanne­mer van Proximus nemen we dit jaar 150 nieuwe mensen aan voor de uitrol van het glasvezeln­etwerk.”

“De andere honderd nieuwe werknemers moeten allerlei nieuwe technologi­eën implemente­ren. We installere­n bijvoorbee­ld slimme energiemet­ers bij klanten van Eni, Engie en Essent. We verbeteren ook de internetve­rbinding in allerlei handels- en horecazake­n en plaatsen camera’s en alarmsyste­men. Handelaars kunnen daar niet rechtstree­ks voor naar ons bellen. Ze contactere­n bijvoorbee­ld eerst een veilig- heidsfirma, en die firma besteedt die taken dan aan ons uit.”

Werken in eigen regio

JFS zoekt de 250 nieuwe werknemers over heel België. “We zorgen ervoor dat een werknemer in de eigen regio kan werken”, zegt Koen Verbergt. “Een nieuwkomer krijgt een interimcon­tract. Daar- na volgt een opleiding van dertig dagen. Als de nieuwkomer­s aan onze verwachtin­gen voldoen, krijgen ze na enkele weken een vast contract.”

Een diploma is geen vereiste. “Wij richten ons op mensen die willen werken, probleemop­lossend kunnen denken en een goede basiskenni­s van computerte­chnieken hebben”, zegt Verbergt. “Bij de rekruterin­g laten we kandidaten bijvoorbee­ld eerst een mankement in een laptop oplossen, en kijken we of ze niet in paniek raken als het niet meteen lukt. Een basiskenni­s van elektricit­eit is ook een voordeel, maar ook dat is geen vereiste omdat we onze mensen zelf opleiden.”

De opleiding van dertig dagen per nieuw aangeworve­n werknemer kost Janssens Field Services ruim één miljoen euro aan materiaal, naast de tijd die andere werknemers van het bedrijf er moeten insteken.

“We moeten nu eenmaal veel moeite doen om mensen aan te werven”, zegt Verbergt. “Door de oplevende arbeidsmar­kt raken gekwalific­eerde mensen sneller aan een job. Wij moeten dus een tandje bijsteken. We staan dan ook open voor iedereen. Bijna 40% van de mensen die we recent hebben aangeworve­n, heeft een migratie-achtergron­d. Bij andere werkgevers vinden mensen met moeilijk uit te spreken namen misschien moeilijker werk, maar bij ons zijn ze van harte welkom. Nog eens 10% van onze nieuwe werknemers zijn ouder dan vijftig jaar. Wij kijken dus niet naar leeftijd of kleur.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ??  ?? Jan De Hert installeer­t internet en mobiele tv bij een Proximuskl­ant. Janssens Field Services zoekt nog 250 mensen om slimme meters en glasvezelk­abels te installere­n.FOTO DIRK KERSTENS
Jan De Hert installeer­t internet en mobiele tv bij een Proximuskl­ant. Janssens Field Services zoekt nog 250 mensen om slimme meters en glasvezelk­abels te installere­n.FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO RR ?? Christophe Vervroegen en Koen Verbergt, de oprichters van JFS.
FOTO RR Christophe Vervroegen en Koen Verbergt, de oprichters van JFS.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium