Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mathilde is intelligen­ter dan Paola”

Royalty-kenner Mario Danneels verklaart waarom koningin vaak alleen op pad gaat:

-

Koningin Mathilde bezocht het Koninklijk Atheneum van Hoboken in haar eentje. Haar man Filip had andere zaken te doen. Waar is de tijd dat het koppel onafscheid­elijk leek?

Filip en Mathilde verschenen tot enkele jaren geleden geregeld samen op allerlei evenemente­n, maar tegenwoord­ig trekt Mathilde vaak alleen de hort op. Zit er een kink in de kabel? “Helemaal niet”, zegt royalty-kenner Mario Danneels. “Filip en Mathilde willen naar zo veel mogelijk evenemente­n gaan, en splitsen zich daarom op. Bij Albert en Paola was dat misschien minder duidelijk, maar dat komt vooral omdat Paola veel minder naar bui- ten kwam dan Mathilde.”

Volgens Danneels, die al verscheide­ne keren met Mathilde sprak, is onze nieuwe koningin een verademing.

“Zij heeft veel meer charisma en is intelligen­ter dan haar voorgangst­er. En ze spreekt veel beter Nederlands. Mathilde is bijvoorbee­ld ook alleen op werkbezoek geweest in Laos en Ethiopië. In dat laatste land sprak ze in een gezondheid­scentrum zeker tien minuten met een jonge moeder. Ze trok er zich niets van aan dat de pers daarop stond te kijken, en ze keek ook niet naar de tijd.”

“Mathilde wil mensen onder de aandacht brengen die anders door de mazen van het net glippen. Ze is heel ongedwonge­n en gevat. Eigenlijk heeft ze veel meer weg van Fabiola dan van Paola”, vindt Danneels.

MARIO DANNEELS

Royaltyken­ner “Mathilde is ongedwonge­n en gevat en wil mensen onder de aandacht brengen die anders door de mazen van het net glippen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De koningin op werkbezoek in Laos.
FOTO PHOTO NEWS De koningin op werkbezoek in Laos.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium