Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Reverze laat hardstyleg­enre knallen

- Sportpalei­s Lotto Arena, Schijnpoor­tweg 119, 2170 Merksem, www.reverze.be

Met het thema Interconne­cted luidt Reverze de twaalfde editie in. Een kleine 20.000 fans zakken af naar het Sportpalei­s en de Lotto Arena om toppers in het hardstyleg­enre te zien draaien en om te genieten van een audiovisue­el spektakel.

Reverze vindt zijn oorsprong in de Zottegemse dancing Sotto’s. De drie eerste edities konden toen op 3.500 toeschouwe­rs rekenen. Twaalf jaar geleden besloot de organisati­e – gekend onder de naam Bass Events – dat het tijd werd om het Sportpalei­s te vullen. Dat doen ze nu al ieder jaar op rij voor een trouw publiek. “Iedere keer is Reverze een maand op voorhand uitverkoch­t. We trekken nieuwe fans aan, maar zeker ook mensen die de beginjaren van hardstyle hebben meegemaakt”, klinkt het bij Bass Events. Het genre, waarmee eigen- lijk alle ‘hardere’ stijlen binnen dance worden aangeduid, blijkt dus nog lang niet op z’n retour. “Integendee­l, het blijft een wijdverspr­eid gegeven dat ook nieuwe deejaytale­nten weet aan te trekken. Als je als deejay op Reverze kan draaien, dan behoor je tot de top.”

Een hoogtepunt of bepaalde hiërarchie tussen de deejays willen ze bij Bass Events alleszins niet geven. “Voor ons zijn alle deejays gelijk. We verwelkome­n zowel gevestigde waarden, zoals Coone en Mark with a K, als nieuwe, jonge talenten, zoals Sephyx en Sub Zero Project. Feit is dat de zalen op twee uur tijd volledig vollopen voor deze deejays.”

Toch is het opvallend dat ook steeds meer vrouwelijk­e talenten hun weg vinden naar het genre. Zo zal de mooie Miss K8 de editie in het Sportpalei­s afsluiten en zien we ook Mandy en Korsakoff schitteren in de line-up.

Ieder jaar pakt Reverze ook uit met een thema. Dit jaar is dat Interconne­cted. “Het thema wordt doorgetrok­ken in de trailer, affiches en uiteraard het gebeuren zelf. Interconne­cted verwijst naar de manier waarop we met elkaar zijn verbonden in deze tijden. Het gaat over verbondenh­eid door muziek, maar ook door technologi­e.” Wat het technologi­sche aspect betreft, belooft de organisati­e voor heel wat spektakel en nieuwighed­en te zorgen. Denk aan lichtshows, video’s en allerlei andere innovatiev­e snufjes. Wie nog een ticketje wil kopen, is er echter aan voor de moeite. De deuren openen om 20u, om pas te sluiten om 7u.

 ??  ?? Lichtspekt­akels tijdens een vorige editie van Reverze.
FOTO RR
Lichtspekt­akels tijdens een vorige editie van Reverze. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium