Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zaken gebeurd waar ik me moeilijk mee kon verzoenen”

Sven Wilms stopt op het einde v an het seizoen als coach van Burcht

- JOHAN PEETERS

Het was een drukke week bij Sporting Burcht. Sven Wilms kondigde aan dat hij op het einde van het seizoen stopt als coach en met de komst van Nicky Melkert haalde de club toch ook een grote naam binnen. De komende weken wil afscheidne­mend trainer Sven Wilms nog graag de eindronde halen.

“Ik heb zelf de beslissing genomen om te stoppen. De voorbije weken zijn er enkele zaken gebeurd waarmee ik me niet kon verzoenen. Ik had het ook steeds moeilijker met de afwezighed­en op de training die maar bleven toenemen. Vorig seizoen hadden we gemiddeld zestien spelers op de training en dan is het aangenaam werken. Elke week opnieuw bereid je de trainingen voor, maar dan moet je vaak vaststelle­n dat er te weinig spelers zijn en dat is niet fijn. Bovendien heb ik een zoon, die bij de beloften van KV Mechelen speelt. Vaak heeft hij een wedstrijd op dinsdag of donderdag en op zich vind ik het niet erg dat ik die wedstrijde­n niet kan bijwonen, maar als je dan geconfront­eerd wordt met zulke zaken, dan begint dat mee te spelen.”

Daarom bracht Wilms het bestuur vorige zondag op de hoogte van zijn beslissing om te stoppen. Gisteren sprak hij de spelers toe. “Ik heb het bestuur gezegd dat ze zelf mochten kiezen of ze dit seizoen nog met mij verder wilden. Ik wil in elk geval in schoonheid afscheid nemen en hoop dat eindrondet­icket nog te halen. Op die manier kan ik de club bedanken, want uiteindeli­jk heeft Burcht mij toch de kans gegeven om me te bewijzen als trainer.”

Met het vertrek van Wilms moet Burcht op zoek naar een nieuwe trainer. Al wil sportief verantwoor­delijke Peter Storms daar rustig de tijd voor nemen. “We willen geen overhaaste beslissing­en nemen. Natuurlijk vinden we het jammer dat Wilms vertrekt, maar we moeten zijn beslissing respectere­n.”

De komst van een ervaren rot als Nicky Melkert stemt Storms alvast wel positief. “We waren al een tijdje rond met hem. Hij gaf zelf aan dat hij een stapje terug wou zetten en in de lagere reeksen wou spelen. Onlangs kocht hij een huis in Burcht en zo is hij bij onze club terechtgek­omen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Sven Wilms. Hij is aan zijn laatste weken bezig als coach van Sporting Burcht.
FOTO TOM GOYVAERTS Sven Wilms. Hij is aan zijn laatste weken bezig als coach van Sporting Burcht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium