Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het seizoen is nog niet gedaan”

Kielse promovendu­s wil alle supporters in Olympisch Stadion voor titelstrij­d

- PATRICK VAN DE PERRE www.beerschotw­ilrijk.be

Een vierde titel op rij halen zou een unicum zijn. Dus onze promotie naar 1B is niet het einde van dit seizoen. We willen die titel”, zegt Frederic Lenders, bestuursli­d van KFCO Beerschot Wilrijk.

Het is een beetje een vreemde situatie op het Kiel. Met nog drie competitie­wedstrijde­n en een eindronde voor de boeg, weet KFCO Beerschot Wilrijk nu al dat het promoveert. “Dat is natuurlijk zeer goed nieuws, maar dat volstaat niet. We willen ook dit seizoen in schoonheid eindigen en dus met een titel”, zegt Frederic

Lenders.

Grote poort

Ondanks het feit dat de eindronde over enkele weken totaal overbodig is voor promotie, omdat geen enkele andere club in de superamate­urliga een licentie voor 1B heeft, wordt er alsnog vuur- werk verwacht op het Kiel. “Met onder meer Dessel treffen we een zeer sterke tegenstand­er. Het is een ploeg die er alles aan zal doen om van ons te winnen. De spanning is zeker niet weg. En KFCO Beerschot Wilrijk wil door de grote poort naar 1B en dat kan door de titel te behalen. Dat is voor ons meer dan een extra beloning van een uitzonderl­ijk seizoen”, gaat Frederic Lenders verder.

Supporters op post

Ondertusse­n blijft het afwachten hoe de supporters reageren op de nieuwe situatie. Het lijkt erop dat veel fans hun abonnement heb-

ben verlengd voor de eindronde. “We hopen en nemen aan dat iedereen op post zal zijn. De eindronde kan een sportief hoogtepunt worden van vier waanzinnig­e seizoenen. Het is iets waar onze algemeen directeur Marc Steenacker­s ( die vorige maand

omkwam bij een ongeval, red.) samen met vele anderen keihard voor gewerkt heeft. Ik kan me niet voorstelle­n dat echte supporters deze mooie momenten niet van dichtbij willen meemaken”, gaat het bestuursli­d verder.

Voor een kampioensf­eest is het dus nog veel te vroeg. “Dat feest zal pas losbarsten op het moment dat we de titel mathematis­ch op ons palmares mogen schrijven. Dat we zeker zijn van promotie geeft ons de luxe om al vrij vroeg met de voorbereid­ingen voor het nieuwe seizoen te kunnen starten. En dat is natuurlijk een positieve zaak. Maar dat belet niet dat we onze sportieve plicht willen vervullen door nog een aantal weken tot het uiterste te gaan. En dan kunnen we feesten.”

FREDERIC LENDERS

Bestuursli­d KFCO Beerschot Wilrijk ‘‘We willen het seizoen afsluiten met een vierde titel op rij.’’

 ?? FOTO GMAX ?? KFCO Beerschot Wilrijk verwacht een goedgevuld stadion voor de eindronde. “De titel moet de kers op de taart worden”, zegt bestuursli­d Frederic Lenders.
FOTO GMAX KFCO Beerschot Wilrijk verwacht een goedgevuld stadion voor de eindronde. “De titel moet de kers op de taart worden”, zegt bestuursli­d Frederic Lenders.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium