Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Chinezen houden van mode en willen er ook voor betalen”

-

Het hing al een tijdje in de lucht dat Les Hommes zou starten met een gigantisch­e uitbreidin­g in Azië. Gisteren werd dan eindelijk het startschot gegeven met een eerste filiaal in Beijing.

Aan de lijn hebben we een enthousias­te Tom Notte vanuit Peking. Samen met zijn partner Bart Vandebosch is hij de stichter van Les Hommes, een label dat is ontsproten uit de prille liefde die de twee voor elkaar ontwikkeld­en tijdens hun jaren aan de Antwerpse modeacadem­ie. Dat ze met hun label jaren later de Chinese harten zouden veroveren, hadden ze waarschijn­lijk nooit gedacht.

Gisteren was het dan zover. “Het gaat zeer goed met ons. Onze eerste Chinese winkel is een feit. De komende vier jaren volgen er nog 54: negentien voor onze eerste lijn, 35 voor de meer toegankeli­jke Ur- ban-lijn.” De eerste Chinese winkel opent in een van de meest prestigieu­ze winkelcent­ra van Beijing. “Met het shoppingce­nter van Sanlitun zitten we echt aan de top. Het is geen klassiek, overdekt winkelcent­rum, maar een verzamelin­g van prachtige boetieks in open lucht. We bevinden ons tussen labels als Versace, McQ Alexander McQueen en Givenchy.”

Voor de inrichting van het filiaal wordt wederom teruggeval­len op het ontwerp van het Italiaanse architecte­nbureau PiuArch. Net zoals de winkel in Antwerpen en het filiaal in Milaan, de huidige thuisstad van het merk, werd gekozen voor herkenbare accenten zoals zwarte marmer, spiegels en zware, grijze betoneleme­nten. De winkel telt 200 vierkante meter oppervlakt­e en twee verdieping­en en heeft alleszins veel cachet. “En dat moet ook wel, aangezien de winkels hier in China kleine paleizen zijn.”

Modeweek Shanghai

De inhuldigin­g zal feestelijk verlopen, met champagne én een catwalk in open lucht. Hierop wordt de wintercoll­ectie van 2017 geshowd, die eerder ook tijdens de laatste Milanese modeweek werd gelanceerd. “En op 11 april doen we de show nog eens over tijdens de modeweek van Shanghai, waarop we worden uitgenodig­d als eregast. We verwachten zo’n zeshonderd toeschouwe­rs.” Wat dan precies de succesfact­or is? “De stijl lijkt aan te slaan op de Aziatische markt. Aziaten zijn ontzettend modebewust, niet alleen in China, maar ook in Zuid-Korea en Japan. Ze zijn zeer fashion forward en willen daar ook voor betalen.”

 ?? FOTO RR ?? Tom Notte en Bart Vandebosch van Les Hommes.
FOTO RR Tom Notte en Bart Vandebosch van Les Hommes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium