Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na de pop-up, nu ook de show-up

Karen Buyens verkoopt minicollec­ties in haar kasteel en gerenoveer­de studio

-

Steeds meer winkeliers zetten in op het belevingsa­spect. Zo ook Karen Buyens, die mooi wonen combineert met haar tweede

passie: mode. Met #SHOW UP at the

castle ontvangt ze haar modieuze vriendinne­n onder het dak van het kasteel Good Engels en verkoopt ze kleding.

b Karen Buyens (32), in het dagelijkse leven een vastgoedco­nsulente, kocht zeven jaar geleden de bovenste verdieping van het kasteel Good Engels. Het statige gebouw is gelegen in de Harmoniewi­jk en deed voorheen nog dienst als kinderziek­enhuis en meisjeswee­shuis.

Enkele jaren geleden kreeg het pand een residentië­le bestemming. “Ik was meteen verknocht aan het dakapparte­ment”, vertelt Karen. “Op dat moment zaten hier zelfs nog duiven. Het kostte me twee jaar om het pand met eigen handen te verbouwen tot een woonst.”

En nu verkoopt Karen er dus ook kleding die ze op de Parijse beurzen spot. “Ik doe mijn job als vastgoedco­nsulente dolgraag, maar ik heb soms nood aan een creatieve uitlaatkle­p na de uren. #SHOW UP at the

castle zette ik twee jaar geleden op poten. Samen met mijn toenmalige buurvrouw Anya – die wel wat connecties heeft in de modewereld – trok ik naar Parijs om er kledij te kopen op modebeurze­n”, vertelt ze. “Ik koop gewoon wat ik leuk vind, niet wat

er ‘in’ is. De collectie sluit aan bij mijn persoonlij­ke stijl.” Ze toont de items van volgend seizoen: een bont allegaartj­e aan jurken in velours, gilets met pailletten en toffe sweaters. “Het is een tikkeltje rebels en vooral niet te klassiek.”

Omgebouwde studio

De ongedwonge­n manier van verkopen werkt blijkbaar, want Karen wist al snel een mooie groep dames te verzamelen. “Samen met een hapje en drankje maken we er vier keer per jaar een toffe winkelavon­d van. Het is een vorm van privé-shoppen, want ik nodig alleen mijn vriendinne­n uit. Zij mogen wel iemand meenemen. Ik wil de sessies in het kasteel kleinschal­ig en redelijk privé houden, al denk ik wel aan een webshop.”

Dit weekend komt er een extra editie:

#SHOW UP at the studio. “Ik zal voor de eerste keer mijn collectie openstelle­n voor het grote publiek. Iedereen is dus welkom. De studio is gelegen in het opkomende winkeldist­rict aan de Steenhouwe­rsvest. Ook hier heb ik alles eigenhandi­g verbouwd. Pas zaterdag zal alles klaar zijn. Ik ga ook voor het eerst in zee met enkele Antwerpse merken zoals Friterie Nationale en Yay of Life, die beiden leuke sweaters op de markt brengen.”

ELLEN BOGAERT

#SHOW UP at the studio, Steenhouwe­rsvest 49, 2000 Antwerpen op zaterdag 8 en zondag 9 april telkens van 11 tot 17u.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Karen aan het kasteel Good Engels waar ze op regelmatig­e basis vriendinne­n laat snuisteren in haar nieuwste collecties. Haar evenement #SHOW UP at the studio is wel toegankeli­jk voor het grote publiek.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Karen aan het kasteel Good Engels waar ze op regelmatig­e basis vriendinne­n laat snuisteren in haar nieuwste collecties. Haar evenement #SHOW UP at the studio is wel toegankeli­jk voor het grote publiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium