Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provincied­omeinen bieden extraatje aan

- (id)

De Vlaamse provincies beheren samen 53 recreatie en groendomei­nen. Om die in de kijker te zetten, organisere­n ze tijdens de Week van de Provincied­omeinen, vanaf maandag, ruim honderd activiteit­en. De selectie van Agenda.

*Springkast­elen: In De Nekker in Mechelen vormt een aaneenscha­keling van verschille­nde soorten springkast­elen een geweldig parcours voor springers, klimmers, kruipers en crossers. Het parcours blijft een hele week lang op post.

*Kajakken: In Hingene kunt u voor één keer kajakken op de Kasteelvij­ver van het domein d’Ursel. Reserveer een kajak tussen 10 en 17 april, vaar rond het kasteel en verken de vele walgrachte­n die het park doorkruise­n, net zoals de familie d’Ursel dat eeuwenlang deed. Reserveren kan via info@kasteeldur­sel.be. De prijs om één uur lang te varen met een tweepersoo­nskajak bedraagt 15 euro per boot.

*Huifkartoc­ht: Tijdens de Week van de Provincied­omeinen is er van maandag tot en met vrijdag elke namiddag een ander avontuur te beleven in het sportcentr­um De Boerekreek in het Oost-Vlaamse Sint-Jan-In-Eremo. Op 11 april reist u gratis met de huifkar rond het domein. Ook Het Leen in Eeklo organiseer­t gratis huifkartoc­hten: op 12 april tussen 14 en 17u.

*Mountainbi­ke: In domein Puyenbroek in Wachtebeke kunt u onder begeleidin­g fietsen door de bossen op het mountainbi­keparcours. Ook een van de cyclocross­heuvels beklimmen met de fiets behoort tot de mogelijkhe­den. Van 10 tot 14 april tussen 14 en 15u. Gratis.

*Boerenpaar­den: In Huizingen demonstrer­en boerenpaar­den het slepen van boomstamme­n in het bos van het provincied­omein. Op 12 april tussen 14 en 15.30u.

*Vuuracts: Onder de bloesems van de oude hoogstambo­omgaard van Het Vinne in Zoutleeuw wacht op 15 april een avond vol vuur. Lees: vuurmeeste­rs die een vuuract voorstelle­n, oude volksspele­n, een muziekband, hapjes en drankjes, en veel sfeer. Vanuit een belendend fruitbedri­jf vertrekt een kaarsenwan­deling. Wie wil, kan blijven overnachte­n onder de bloesems in een eigen tentje. Zo’n overnachti­ng met ontbijt kost 6 euro voor een volwassene en 3 euro voor een kind.

 ?? n Huizingen demonstrer­en boerenpaar­den het slepen van boomstamme­n.
FOTO WJN ??
n Huizingen demonstrer­en boerenpaar­den het slepen van boomstamme­n. FOTO WJN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium