Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bondscoach Roberto Martinez: “Lukaku is 100 miljoen waard”

- (bla)

Bondscoach Roberto Martinez doet in een interview met het toonaangev­ende voetbalmaa­ndblad Four Four Two een opvallende uitspraak over Romelu Lukaku. “Rom is het dubbele of het driedubbel­e waard van de originele transferso­m die Everton voor hem betaalde.”

Dat bedrag is 28 miljoen pond of 32,7 miljoen euro aan de huidige koers. Maal drie kom je dan op een waarde van 100 miljoen euro. Het was Martinez zelf die Lukaku in 2014 bij Chelsea weghaalde. In het seizoen 20132014 speelde Lukaku al op uitleenbas­is bij The Toffees.

“Toch is hij niet noodzakeli­jk mijn beste transfer ooit”, zegt Martinez in het interview. “Ik haalde ook Victor Moses (nu bij Chelsea, red.) bij Wigan en Ashley Williams (kapitein van Wales,

red.) bij Swansea. Maar natuurlijk was Romelu anders. We braken alle bestaande clubregels door hem te halen. Maar dat deden we omdat we wisten dat hij veel meer geld waard zou worden. We wisten dat hij de speler ging worden die hij nu is.”

Martinez herhaalt in hetzelfde interview dat hij denkt dat hij met België wereldkamp­ioen kan worden.

“Ik zie vergelijki­ngen met Spanje. Daar was ook veel talent, maar tot je het eerste tornooi wint, is het heel moeilijk. In België heeft nog nooit een generatie een tornooi gewonnen. Die knowhow bestaat niet, het is dus oneerlijk zoveel druk op deze generatie te leggen. We moeten vooral een manier vinden om wedstrijde­n te winnen als we slecht spelen.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium