Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Familie en voetbalgel­uk op de eerste plaats

Waarom Eden Hazard doof blijft voor de lokroep van Real Madrid

-

Als de nood hoog is, is er Eden Hazard. Met twee doelpunten tegen Manchester City zette de nummer tien van Chelsea zijn ploeg weer keurig op titelkoers. Voor de lokroep van Real Madrid blijft hij doof. Hazard plaatst voetbal en familiegel­uk op de eerste plaats. In Madrid heeft hij vooral veel te verliezen.

Zelfs een ondeugende vraag over “het leven in Spanje” kon zijn goede luim niet verpesten. “Wil je mij in de merde brengen of zo?”, antwoordde Hazard met een kwinkslag. Om vervolgens rustig uit te leggen dat hij er niet aan denkt Chelsea te verlaten. “Ik heb een contract tot 2020 en voel me hier goed.”

Na de wedstrijd tegen Manchester City was het de beurt aan Thibaut Courtois om zijn trouw aan West-Londen uit te spreken. “Eden en ikzelf zijn hier heel gelukkig. Ik heb mijn honderdste match voor Chelsea gespeeld en hoop er nog veel meer te spelen. De cliub heeft de ambitie om opnieuw de Champions League te winnen en speelt altijd voor de titel. Daar heb je de beste spelers voor nodig. Eden is een van de besten van de wereld.”

Hazard en Courtois reageerden op transferge­ruchten over Real Madrid die al een paar weken de ronde doen. De Madrileens­e club heeft de gewoonte om met de fanfare op kop zijn transferdo­elwitten achterna te jagen. De bedoeling is om het hoofd van de spelers op hol te brengen. Discreet onderhande­len met de club heeft weinig zin omdat een club als Chelsea een topper nooit zou willen verkopen aan een Europese concurrent. Een transfer van een speler als Hazard kan alleen slagen als de speler zich uitdrukkel­ijk tegen zijn club keert en aanstuurt op een transfer. Het is een strategie die al vruchten heeft afgeworpen, maar die voorlopig niet aanslaat bij Hazard (en Courtois).

Risico’s

De belangrijk­ste reden is dat Hazard het best naar zijn zin heeft in Londen. Hij wint er titels, wordt mogelijk voor de tweede keer in drie jaar verkozen tot Speler van het Jaar en wordt door supporters en medespeler­s op handen gedragen. Vertrekken naar Madrid zou alleen maar risico’s inhouden. Coach Zinedine Zidane weet hem te waarderen, maar in een kleedkamer met Cristiano Ronaldo geldt een andere hiërarchie. Daarnaast is er het familiale aspect. Hazard heeft drie kinderen en is een familie- man. Als hij niet traint, is hij thuis bij zijn gezin of maakt hij wandelinge­n in de buurt van zijn huis in Surrey, een groene streek ten zuiden van Londen. De kinderen gaan er naar school en zijn er gelukkig. Verhuizen naar Spanje betekent ook voor hen een andere omgeving.

Nieuw contract

En dus lijkt Hazard bij een verhuis naar Madrid vooral veel te verliezen te hebben. Real Madrid heeft het de laatste jaren beter gedaan in de Champions League, maar laat net daar Chelsea-coach Antonio Conte grote ambities koesteren. De Italiaan wil enkele gerichte aankopen doen om de kampioenen­ploeg in spe concurrent­ieel te maken in Europa. Van de toppers vertrekt vermoedeli­jk alleen Diego Costa. Maar dat is een vertrek dat ingecalcul­eerd is en het nodige geld ligt klaar om een of twee spitsen van wereldnive­au binnen te halen. Daarbij vallen onder meer de namen van Romelu Lukaku en Arsenal-spits Alexis Sánchez.

Ook Chelsea-eigenaar Roman Abramovich droomt van nieuwe successen in de Champions League. De laatste jaren hebben de Engelse clubs wat terrein moeten prijs geven, maar in Antonio Conte heeft hij een trainer die hem opnieuw de Beker met de Grote Oren kan bezorgen. Voor de Rus kan er geen sprake van zijn dat hij zijn favoriete speler uitgereken­d nu laat gaan. Hazards contract loopt nog tot 2020 en in de Londense wandelgang­en wordt gefluister­d dat Chelsea Hazard een nieuw contract wil laten tekenen. Volgens zijn omgeving is er nog geen concrete aanbieding gedaan.

 ?? FOTO PHOTO NEWS
BART LAGAE ?? De Rode Duivel heeft vooral veel te verliezen bij een transfer.
FOTO PHOTO NEWS BART LAGAE De Rode Duivel heeft vooral veel te verliezen bij een transfer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium