Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan hen niet onderschat­ten”

België, opnieuw met David Goffin, is favoriet tegen verzwakte Italianen, maar...

- PAUL DE KEYSER

België start deze namiddag in Charleroi zijn kwartfinal­e van de Davis Cup. Als favoriet, want de Italianen moeten het doen zonder Fabio Fognini, terwijl kapitein Johan Van Herck David Goffin recupereer­t. Twee maanden geleden hadden ze hem niet eens nodig om te stunten in Duitsland. “Toch zullen we ze niet onderschat­ten.”

Één vraag over de afwezige Fognini, op papier de Italiaanse nummer een, vond Corrado Barazzutti nog best. “Voor mij verandert er niets.” Een tweede begon de Italiaanse captain al te vervelen. “Als je gekwetst bent, kan je niet spelen. Het kan iedereen overkomen, no?” Daarna mocht het gedaan zijn. “Ik denk er zelfs niet meer aan. Moeilijk wordt het sowieso. In de eerste ronde tegen Duitsland hebben de Belgen laten zien dat ze een echt team zijn.” Paolo Lorenzi beaamde: “En dat was nog zonder Goffin...”

Van de acht landen die dit weekend spelen voor een stek in de halve finales van de wereldgroe­p, is België het enige dat nog niet op de erelijst prijkt. Het belet niet dat Goffin en co favoriet zijn om door te stoten. Al kan het ontbreken van een belangrijk­e pion bij de bezoekers onze landgenote­n wel verleiden om het iets gemakkelij­ker op te nemen. “Onzin”, weerlegt Johan Van Herck. “We hebben al bewezen dat we een tegenstand­er nooit onderschat­ten. Fognini of niet, ik heb vertrouwen in mijn team.”

Opgefrist

David Goffin inbegrepen dus, aan rusten toe terwijl zijn collega’s stuntten op Duitse bodem. “Ik ben blij weer bij het team te zijn”, vertelt de Luikse Monegask. “fysiek en mentaal voel ik me weer opgefrist. Wees niet bang, we zullen dit Italië heus niet onderschat­ten, want net als wij vormen zij een hechte ploeg en zijn ze bereid tot het uiterste te gaan voor hun land.”

Misschien dat het dubbelspel van zaterdag weer cruciaal blijkt. Het duo Fognini - Bolelli was allicht een oninneemba­re burcht voor Ruben Bemelmans en Joris De Loore. Nu eerstgenoe­mde ontbreekt, wordt dat een ander verhaal. “Bemelmans ken ik een beetje, die andere helemaal niet”, haalde Bolelli de schouders op. “Wij weten ook niet wat die nieuwe Italiaanse tandem waard is”, geeft een nuchtere De Loore toe.

Als de Belgen winnen, spelen ze de halve finale tegen Australië (thuis) of de Verenigde Staten (op verplaatsi­ng).

 ?? FOTO TO BELGA ?? Het zit de Belgen mee: kapitein Johan Van Herck mag David Goffin opnieuw verwelkome­n en bij de Italianen ontbreekte­ekt numnummer een Fabio Fognini.i.
FOTO TO BELGA Het zit de Belgen mee: kapitein Johan Van Herck mag David Goffin opnieuw verwelkome­n en bij de Italianen ontbreekte­ekt numnummer een Fabio Fognini.i.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium