Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En dat ondanks een enorme jetlag”

Kevin De Jonghe pakt goud bij eliterenne­rs zonder contract

- KAREL LEMMENS

Kevin De Jonghe liet bij de elite zonder contract zien dat hij het tijdrijden nog altijd beheerst. De Schellenaa­r haalde het op het PK in Malle met twee seconden voorsprong op Nick De Weerdt.

“Ik was nochtans zonder veel ambitie naar hier gekomen”, verrast de renner uit Schelle. “De voorbije jaren moest ik me tevredenst­ellen met een derde en een vijfde plaats. Daar was ik toen behoorlijk teleurgest­eld over. Omdat ik vorige week nog deelnam aan de Ronde van Taiwan en de voorbije dagen kampte met een knoert van een jetlag, dacht ik hier in Malle niet meteen in aanmerking te komen voor de overwinnin­g. Op training vlotte het van geen kanten. Maar kijk, plots lukt het dan wel en pak je de provincial­e titel. De conditie is meer dan behoorlijk. Dat mocht ik vorige week nog ondervinde­n in Taiwan, waar ik derde werd in de eindstand. Leuke ronde trouwens, omdat er gereden wordt met kleine ploegen. Het parcours is wel lastig, er moet behoorlijk wat geklommen worden, maar dat ligt me wel.”

Ook Tom Goovaerts had graag op het podium gestaan, maar hij greep er net naast. “Ik ben zeker niet in de beste omstandigh­eden aan de start gekomen. Ik reed woensdag de Memorial Staf Segers in Schoten, maar was toen al een beetje ziek. Buikloop. Ook hier in Malle moest ik er de gevolgen van dragen. Ik schrik er dus niet van dat ik niet mijn beste prestatie afleverde.”

Bij de vrouwen was de titel voor Demmy Druyts, terwijl haar jongere zus Lenny de derde plaats pakte. Beide meisjes relativeer­den echter meteen hun podiumplaa­tsen.

“We stonden maar met vier aan de start. Op het podium staan, was dus niet zo moeilijk. Al blijft het tijdrijden op zich wel belangrijk. Als je een rittenkoer­s moet rijden, is daar toch ook altijd een tijdrit bij. Bovendien word je er ook sterker van.”

Bij de juniores moest Xandres Ver- vloesem enkel de beresterke Ward Van Hoof laten voorgaan. “Dit komt totaal onverwacht”, gaf de renner uit Zandhoven achteraf aan. “Drie weken geleden kwam ik ten val en daar had ik behoorlijk veel last van. Ik moest terug op zoek naar mijn beste conditie. Ik had daarom vooraf de top tien tot doel gesteld, maar tijdens de rit ik kon heel goed mijn tempo vasthouden en dat leverde deze onverwacht­e prestatie op.”

 ?? FOTO SMB ?? Kevin De Jonge gisteren in actie op het PK in Malle.
FOTO SMB Kevin De Jonge gisteren in actie op het PK in Malle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium