Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is”

Lintcoach Bart De Roo blijft voorzichti­g over pakken van titel

- (divb)

Tesla Lint heeft zaterdag in de rechtstree­kse confrontat­ie met achtervolg­er Mortsel voldoende aan één puntje om de champagne te laten knallen.

“Toch heb ik iedereen gewaarschu­wd dat Mortsel een zware brok wordt en we er niet zomaar van mogen uitgaan dat we dat puntje pakken”, zegt de Lintse coach Bart De Roo. “Ik heb gevraagd om de festivitei­ten te beperken. We moeten het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.”

“Of ik aan het behalen van de titel twijfel? Niet meteen, maar ik ben altijd voorzichti­g en realistisc­h. Vorige week hebben we een stap in de goede richting gezet door twee punten te pakken. Ik had vooraf gesteld dat we Mortsel moeten kunnen bekampen met een voorsprong van vijf punten op hen. Dat is gelukt. Zelfs als we zaterdag tegen Mortsel met 0-3 verliezen, dan nog blijven we de touwtjes in handen houden. Maar nog eens: laten we niet te uitbundig doen. Mortsel staat niet voor niks op de tweede plaats.”

“We willen kampioen spelen, laat dat duidelijk zijn. Daarvoor hebben we nog één puntje nodig. Voor de competitie heb ik gezegd dat de kampioen wellicht minder dan vier matchen zal mogen verliezen. Dat komt nu uit.”

“Ik verwacht alvast heel wat toeschouwe­rs. Onze supporters zullen ongetwijfe­ld van de partij zijn en ook Mortsel heeft zijn supporters gemobilise­erd. Op papier is Mortsel misschien sterker dan wij. Vooral aanvallend dan. Langs de andere kant hebben wij een hechter blok.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium