Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu moet het lukk en”

Liesbeth Van Breedam wil met Volmar de titel pakken

- (divb)

De vrouwen van Volmar Ekeren hebben morgenavon­d, op bezoek bij Bouwel 1, voldoende aan een punt om zich tot kampioen in eerste provincial­e te kronen.

“Op papier mag een punt halen tegen Bouwel geen probleem zijn”, zegt Liesbeth Van Breedam. “Vorige week konden we de titel al pakken, maar toen vergaten we de klus te klaren en gaven we de winst uit handen. Hoe dat zover is kunnen komen? Zandhoven kon profiteren van onze winst tegen Bouwel 2, omdat er bij ons wat sprake van decompress­ie was. Jammer, maar dat mag ons geen tweede keer overkomen. We moeten vanaf nu gefocust blijven op de wedstrijd. Nu moet het lukken.”

Hoewel Van Breedam al heel wat volleybalw­atertjes heeft doorzwomme­n, kijkt ze erg uit naar de titel.

“We hebben een leuke, plezante ploeg. Een team ook dat doorheen de competitie enorm veel vorderinge­n heeft gemaakt. Ik speel met plezier. Bovendien ben ik blij dat ik met al mijn ervaring, en dat zowel in de zaal als op het zand, aanzien word als een van de drijvende krachten. Als spelverdee­lster kan ik mee sturen als het iets minder gaat bij de jongeren. Ik ben de oudste en wil de groep over de streep trekken. Tegen Zandhoven vochten we tegen onszelf en dat mag ons niet meer overkomen.”

“Maar het vertrouwen is groot. Als we rustig blijven, kan er niks misgaan. Het zou een bekroning zijn van jarenlange inspanning­en. We spelen al jaren samen met zowat dezelfde groep van twaalf evenwaardi­ge speelsters. Wim Eennaes, mijn man, is al ettelijke jaren trainer. Iedereen weet wat hem te doen staat. Neen, het gevaar schuilt niet bij Bouwel, maar eerder bij onszelf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium