Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kempenaars boven in Malle

- (kle)

Kevin De Jonghe en Demmy Druyts mochten gisteren dan misschien een titel vieren op het PK tijdrijden in Malle. Voor het overige was het op het militaire vliegveld toch vooral de Kempen boven. Een kort overzicht per leeftijdsc­ategorie.

Bij de elite zonder contract was er dus de zege voor Kevin De Jonghe. Nick De Weerdt, afkomstig uit het Mechelse, werd tweede op twee seconden. Jeff Peelaers uit Herentals werd derde op vijf seconden.

Bij de beloften pakte Senne Leysen zijn vijfde provincial­e titel, voor Steff Cras en Julian Mertens. Een drie op een rij voor de Kempen dus.

Bij de juniores won Kempenaar Ward Vanhoof voor Xandres Vervloesem en Jarne Van de Paar.

Bij de tweedejaar­snieuwelin­gen was de zege weggelegd voor Belgisch kampioen Jarne Van Dyck. Hij kreeg op het podium Ruben Debreyne (tweede) en Tom Lauryssen (derde) naast zich.

Bij de eerstejaar­snieuwelin­gen was Luca Van Hout de sterkste. Hij won voor Jordi Verlinden en Olenaar Mats Omloop, de zoon van oudBelgisc­h kampioen op de weg Geert Omloop.

Bij de vrouwen was het Antwerpen boven, met Demmy Druyts als laureate en Lenny Druyts als derde. De Kempische Kaat Hannes kon zich nog tussen de twee zusjes op het podium wringen.

Bij de meisjesjun­iores was de provincial­e titel voor Chayenne Vranken, voor Amber Aernouts en Erin Hoefkens.

Bij de meisjesnie­uwelingen tot slot was de zege voor Yenthe Van Lommel. Zij werd op het podium geflankeer­d door Stefanie Kemps (tweede) en Nieke Coppens (derde).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium