Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit weekend moeten we het afmaken”

Thomas Stevens beseft dat buit bijna binnen is

- STIJN DRUANT

Mag Ternesse zondag de champagne bovenhalen? Winnen op het veld van GR Katelijne en de titel is een feit. Aanvaller Thomas Stevens twijfelt er niet meer aan dat zijn ploeg zondagavon­d mag vieren. “Nu moeten we het afmaken.”

Vorig weekend liet Ternesse nog een steekje liggen in Heikant, waardoor de titelvieri­ng minstens voor één week werd uitgesteld. Zondag dan maar vieren op bezoek bij GR Katelijne? “Als we in Heikant hadden gewonnen, dan waren we kampioen geworden in onze zetel, terwijl we naar de Ronde van Vlaanderen aan het kijken waren”, lacht Thomas Stevens. “Die 0-0 was dus zo slecht nog niet. Het is altijd leuker om op het veld de titel te pakken. Zondag moet het raak zijn, het zou zo mooi zijn voor deze club. Al zal GR Katelijne het ons niet cadeau doen. Die ploeg is al even aan een mooie remonte bezig, bovendien zal er zondag heel wat meer spanning zijn dan anders. De druk, de stress, meer supporters dan anders. Al zie ik het zeker goedkomen.”

Stevens zou het dus niet zo jammer vinden, mocht Ternesse de titel op verplaatsi­ng en niet aan het eigen Scheersel pakken. “Als we kampioen spelen, dan vieren we volgende week nog eens tijdens een extra galawedstr­ijd (thuis tegen Branddonk, red.). Laat ons zondag maar winnen, anders komt het thuis niet goed met de hartlijder­s. Maar we zijn er dus nog niet, we moeten scherp blijven tot de laatste snik. We hebben de voorbije periode al te veel punten laten liggen. Langs de andere kant: vorig seizoen pakte Houtvenne de titel met net geen zestig punten, wij kunnen nog aan 66 komen. Het zegt wat over het feit dat Herentals en Lille ons al zolang op de hielen zitten. Met de druk valt het goed mee. Ternesse is geen club waar de voorzitter eisen komt stellen in de kleedkamer. Ik heb het al anders geweten.”

En zo mag Stevens komend seizoen op zijn dertigste allicht nog eens proeven van nationaal voetbal. “Net als zovele, andere spelers was ik naar provincial­e gezakt om het voetbal en de job beter te kunnen combineren. Maar mij hoor je niet klagen. Nu we kunnen promoveren, wil ik de kans zeker niet laten schieten. Ook al was het misschien niet meteen de bedoeling.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Thomas Stevens vorig weekend in actie op Heikant. Toen liep het nog mis, is het dit weekend wel raak voor Ternesse?
FOTO KOEN FASSEUR Thomas Stevens vorig weekend in actie op Heikant. Toen liep het nog mis, is het dit weekend wel raak voor Ternesse?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium