Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wil om het af te maken is heel groot”

Renzo Flebus hunkert met Lyra naar deelname aan de eindronde voor promotie

- (ku gu)

Uitgereken­d op de dag dat exvoorzitt­er Sam Wyckmans voor zijn jarenlange trouwe dienst wordt gehuldigd, kan Lyra zich verzekeren van het zo begeerde ticket voor deelname aan de eindronde. Al moet het dan wel winnen tegen Berg en Dal.

Lyra maakte zich vorig weekend het leven onnodig onaangenaa­m, nadat het op bezoek bij Brasschaat een 0-4 voorsprong uit handen gaf. Door die halve zeperd moeten de Pallieters zondag nog vol aan de bak tegen Berg en Dal.

“Wat in Brasschaat gebeurde, is echt onverklaar­baar”, blikt Renzo Flebus nog één keer terug. “Van 0-4 naar 4-4 in 25 minuten: het leek op een heuse nachtmer- rie. Maar eentje die we snel achter ons moeten laten. We moeten vooral de goede zaken onthouden en zondag opnieuw de rug rechten. De wil om het thuis tegen Berg en Dal af te maken, is heel groot. Liever dan dat we op de slotdag in Lille nog om de punten moeten bikkelen.”

In de heenmatch ging Lyra alvast vlot winnen bij Berg en Dal. 0-2 werd het toen, met onder meer een doelpunt van Flebus.

“Halen we ons niveau, dan moeten we die ploeg aankunnen, maar ik besef dat je daar in eerste provincial­e niks voor koopt. Iedere week opnieuw worden de gekste resultaten neergezet. We moeten dus op onze hoede zijn, want we willen heel graag. Het feest van onze ex-voorzitter op- luisteren met een eindrondet­icket, zou heel fijn zijn.”

Binnen de spelersgro­ep is de honger alvast groot om het nakende einde van het reguliere kampioensc­hap nog een vervolg te geven met de nacompetit­ie.

“Het zou een gepaste beloning zijn”, vindt Renzo Flebus. “Met een jonge en fel vernieuwde kern lieten we in het begin van het seizoen flink wat domme punten liggen, maar gaandeweg hebben we de nodige stappen gezet. Halen we de eindronde, dan is ons seizoen geslaagd, denk ik. En dan zien we wel verder. Dan moet er niks en mag alles. Naar volgend seizoen toe is er heel wat ambitie, maar momenteel voelen we geen enkele druk.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Renzo Flebus.
FOTO TOM GOYVAERTS Renzo Flebus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium