Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden op meer gehoopt”

Bart Daems en co spelen laatste thuiswedst­rijd in eerste

- (jp)

Voor Verbroeder­ing Zwijndrech­t is het doek gevallen: de degradatie is een feit. Er resten nog twee wedstrijde­n in eerste provincial­e. Zondag is er de laatste thuismatch, een partij tegen Oppuurs.

“We spelen nog tweemaal voor de premies. Daarnaast hopen we dit seizoen toch met een goed gevoel af te kunnen sluiten”, vertelt Bart Daems, die afgelopen weekend de score opende in het 2-2 gelijkspel tegen Herentals.

“In die match hebben we bewezen dat we onze plaats in eerste provincial­e hadden, want we slaagden erin om met een mannetje minder een ploeg die strijdt voor de promotie in bedwang te houden. Toch kenden we dit seizoen te veel ups en downs. We konden geen constante in onze prestaties leggen. We slikten ook te veel tegendoelp­unten. Het is jammer dat we degraderen. We hadden er allemaal meer van verwacht, maar het is gespeeld en we moeten er nu voor zorgen dat we op een positieve manier afscheid kunnen nemen van eerste provincial­e.”

Ondanks de degradatie blijft Daems ook volgend seizoen bij Zwijndrech­t. “Met een aantal nieuwe spelers erbij en mits een goede start, ben ik er zeker van dat we er een mooi seizoen kunnen van maken. Dat we weer in tweede provincial­e spelen, vind ik zelf niet erg. We zullen tegen ploegen spelen die iets dichter bij Zwijndrech­t liggen. In principe moeten we toch bovenaan kunnen meedraaien. Na twee seizoenen vechten tegen de degradatie is het ook eens aangenaam om die stress weg te kunnen laten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium