Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn opnieuw wakker geschud”

Tom Mewis denkt ondanks verlies tegen Meerle titel te pakken

- JOHAN PEETERS

Na de 02 thuisneder­laag van vorig weekend tegen Meerle, beloven het voor RVC Hoboken nog twee spannende weken te worden. SK Wilrijk is bovenaan het klassement op gelijke hoogte gekomen, al hebben de Visputters wel een wedstrijd meer gewonnen.

“Door die nederlaag tegen Meerle zijn we extra gemotiveer­d om zondag tegen Rochus Deurne voor de drie punten te gaan”, vertelt Tom Mewis. “Het was zondag echt niet goed. We hebben onze bonus uit handen gegeven, maar de nederlaag heeft ervoor gezorgd dat we zijn wakker geschud.”

“We hebben er dinsdag voor de training even over gepraat en we blijven positief. We hadden net zes wedstrijde­n op rij gewonnen. 18 op 21 is zeker niet slecht. Bovendien hebben we alles nog steeds in eigen handen. Na Rochus Deurne volgt er op de slotspeeld­ag het rechtstree­kse duel met SK Wilrijk. Als we zondag de drie punten kunnen halen op het veld van Rochus, dan hebben we aan een gelijkspel op de slotspeeld­ag genoeg.”

“Het zou ook zomaar kunnen dat we komend weekend al kampioen spelen. Als wij winnen en SK Wilrijk verliest van Turk Sport, dat nog voor het behoud moet spelen, is het zover. Maar we moeten niet naar de concurrent kijken en gewoon zelf ons ding doen. Al zullen we wel ons niveau wat moeten opkrikken, want de laatste weken liep het iets minder”, aldus Mewis, die nog even terugkomt op de tumultueuz­e heenwedstr­ijd tegen Rochus Deurne.

“Op het einde van die match was er een opstootje, waarbij Senja Colakovic geblesseer­d geraakte. Voor onze aanvoerder was het seizoen meteen afgelopen. Dat is toch blijven hangen. Enerzijds vermoeden we dat Rochus revanche zal willen nemen voor de nederlaag die ze hebben geleden op ons veld. Anderzijds spelen ze niet meer mee voor de titel en zijn ze ook al zeker van deelname aan de eindronde. Misschien laten ze daarom wat spelers rusten. Al ben ik er zeker van dat hun vervangers ook gemotiveer­d zullen zijn om te willen winnen van de leider. Voor ons is de opdracht eenvoudig: wij moeten winnen. Dan kunnen we op de slotspeeld­ag de kroon op het werk zetten.”

 ?? FOTO SMB ?? Tom Mewis.
FOTO SMB Tom Mewis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium