Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben titelstrij­d weer in eigen handen”

Doelman Ian Geys rekent met SK Wilrijk op zes op zes

- (bdw)

Het hele seizoen wisselden de posities bovenaan het klassement in derde provincial­e A, maar de laatste weken werd duidelijk dat de buren SK Wilrijk en RVC Hoboken onder elkaar zouden uitmaken wie er kampioen wordt. De beslissing kan op de slotdag vallen, als beide clubs in Hoboken tegenover elkaar staan. Voorwaarde is dan wel dat ze zondag hun wedstrijd winnen tegen respectiev­elijk Turk Sport en Rochus Deurne.

“Zelfs als Hoboken zondag verliest en wij zouden winnen, is de beslissing nog niet gevallen”, weet de Wilrijkse doelman Ian Geys. “Omdat Hoboken op dit moment een wedstrijd meer heeft gewonnen, valt het verdict altijd op de slotdag. Het doemscenar­io voor ons is een thuisneder­laag tegen Turk Sport en een uitzege van RVC Hoboken bij Rochus Deurne. Dan is Hoboken kampioen.”

“Gelukkig hebben we na het voorbije weekend de titelstrij­d opnieuw in eigen handen. Als we zes op zes halen, zijn we kampioen. Voor SK Wilrijk mag die titel, maar we voelen geen druk vanuit het bestuur om kampioen te moeten worden of te moeten promoveren. De spelers willen het wel allebei. Kijk naar ons parcours van de laatste negen wedstrijde­n waarin we niet verloren. Het voorbije weekend was een meevaller, omdat Hoboken onverwacht verloor. Dat bewijst nogmaals dat we in een moeilijke reeks spelen. Ook de match tegen Turk Sport wordt weer een lastige. Bij hen werd het 0-0 en Turk Sport heeft nog punten nodig voor het behoud. We zullen ervoor moeten knokken.”

Kampioen, promotie of niet, voor Ian Geys staat ondertusse­n vast dat hij er volgend seizoen nog een jaartje bijdoet. Hij wordt dan 41 jaar. “Ik kwam onlangs met het bestuur overeen om door te gaan. Ik doe er nog een jaar bij als speler, maar ik ben ook al twee jaar aan de slag als keeperstra­iner. Als blijkt dat ik volgend seizoen niet de beste van de drie keepers ben, sta ik mijn plaats af. Het zou nog wel een uitdaging zijn om in tweede provincial­e op mijn veertigste te stoppen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium