Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hebben er hard voor gewerkt”

Maccabitra­iner Mitch Daems hoopt op de eindronde

- (jp)

Zondag trekt Maccabi naar Oelegem met maar één opdracht: winnen. Als het daarin slaagt, kan het op de laatste speeldag zekerheid verwerven over deelname aan de eindronde voor promotie.

“Aan een gelijkspel hebben we niet genoeg, want Oelegem heeft dan wel evenveel punten als wij, maar het heeft meer wedstrijde­n gewonnen”, vertelt Maccabi-trainer Mitch Daems, die resoluut voor de aanval zal kiezen.

“We hebben een ploeg die graag op de helft van de tegenstrev­er speelt. Dat gaan we zondag ook doen. Ik besef dat we hierdoor in de kaart van Oelegem zullen spelen, maar we hebben geen andere keuze. We moeten winnen, want ik ga ervan uit dat Oelegem ook op de laatste speeldag tegen Ranst B de drie punten zal halen.”

“Thuis wonnen we met 2-1 van Oelegem. Ik vond ons de betere ploeg, maar dat wil niets zeggen. In mijn spelerscar­rière met Maccabi wonnen we vaak op eigen veld, maar ik kan me weinig zeges op verplaatsi­ng herinneren. Aan mijn jongens om die statistiek te veranderen”, aldus Daems, die tevreden is over het seizoen.

“In deze fase van de competitie liegt het klassement niet. Het zou jammer zijn als we nu die eindronde nog zouden missen. Dat we zondag dit cruciaal duel mogen spelen, is iets waar we een heel seizoen lang heel hard voor gewerkt hebben. Het zou dan ook mooi zijn als we dit kunnen bekronen met de eindronde.”

“Heel de club kijkt ernaar uit. Als we de nabeurt zouden spelen, is alles mogelijk”, voorspelt Daems, die zondag met een quasi voltallige kern naar Oelegem trekt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium