Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Winnen betekent eindronde”

Robin Van De Peer aast met Oelegem op beslissend­e zege

- (fko)

Oelegem Maccabi wordt een bijzonder belangrijk­e wedstrijd. Bij winst zijn Robin Van De Peer en zijn maats zeker van deelname aan de eindronde. “We hebben de bekroning voor het harde werk dat we dit seizoen hebben geleverd volledig in eigen handen”, zegt Van De Peer.

De 26-jarige rechtsacht­er draait een goed seizoen bij Oelegem. “Ik maakte meer doelpunten dan dat ik kaarten pakte en dat is steeds leuk voor een verdediger”, stelt Van De Peer. “Met de verjonging die werd doorgevoer­d in de spelersgro­ep was het dit seizoen een beetje zoeken. Bovendien leek deelname aan de eindronde door dom puntenverl­ies tegen de mindere goden heel ver weg. Maar we zijn hard blijven werken. Na de winterstop verloren we alleen bij kampioen Mortsel OG. We maakten dankzij vier overwinnin­gen op rij de achterstan­d op de vijfde plaats goed en kijken nu met vertrouwen uit naar de komst van Maccabi, de concurrent om die vijfde plaats.”

“Het was een mokerslag dat Timo Huygen voor de derde keer de kruisbande­n van zijn knie scheurde, want onze aanvoerder scoorde vlot en was voor de ploeg wat het cement tussen de stenen is. Als we winnen van Maccabi, is het eindrondet­icket binnen. Dat zou een ultieme bekroning zijn voor ons harde werk en een leuk afscheidsg­eschenk voor trainer Stef Huygen.”

“Het mes kan wel langs twee kanten snijden, want verlies is dodelijk. Een gelijkspel is geen drama, maar we maken de klus liever niet af op de slotdag in de derby op Ranst B”, aldus Van De Peer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium