Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zelfs Franse journalist­en bedanken Boonen voor mooie jaren

Antwerpse ‘Dr. Beer’ verkoopt onbekende bieren via Deliveroo

- ELIEN VAN WYNSBERGHE www.drbeer.be

De kwaliteite­n van bier worden sterk onderschat in ons land.” En dus ziet biersommel­ier en brouwer Jeroen Peeters het als zijn taak om de betere bieren bekend te maken aan de gewone bierliefhe­bber en ze zelfs aan huis te leveren. Binnenkort stapt hij in zee met Deliveroo.

Via de alomtegenw­oordige koerierdie­nst zal Peeters, oftewel Dr. Beer, als eerste een uitgekiend bieraanbod over de stad verspreide­n. “Wie geen zin heeft om op café te gaan, maar wel een uniek biertje wil drinken, kan dat via deze weg bestellen.” Een Duvel, Stella of Jupiler zal je niet terugvinde­n op de website van Deliveroo. Wel een ‘13 Pils’, een ‘Noblesse’, een ‘Expedition Stout’, een ‘Vienna Lager’ of een ‘Nelson Sauvin Brut Dry Hopped’. “Er zitten een heel aantal buitenland­se bieren tussen, want die staan in ons land te vaak in de schaduw”, vindt de bierdokter.

“Ik wil de mensen die van lekker eten en drinken houden overtuigen om eens wat anders te proberen. Beergeeks zullen wel enkele namen uit het aanbod herkennen, maar de gemiddelde Vlaming hoogstwaar­schijnlijk niet.”

Toch is Peeters ervan overtuigd dat die gemiddelde Vlaming, en meer bepaald Antwerpena­ar, wel degelijk openstaat voor iets nieuws. “Ik ben er zeker van dat er een markt is voor dit concept. Veel mensen in onze stad houden wel van lekker bier. Bovendien is het erg makkelijk, je bestelt en hoeft zelf de deur niet meer uit. Ook de prijzen vallen mee. Na- tuurlijk zitten er iets duurdere bieren tussen, maar evengoed goedkope. Het moet laagdrempe­lig blijven, want ik wil net dat mensen overtuigd geraken om ze uit te proberen.”

Geregeld wil Peeters nieuwe bie- ren aanbieden. “Op dit moment denk ik af te wisselen per seizoen. Maar het wordt natuurlijk allemaal nog even afwachten.”

Culinaire kwaliteite­n

Zelf verdiept de uit Heusden Zolder afkomstige Antwerpena­ar zich al tien jaar lang intensief in bier. “Ondertusse­n ben ik biersommel­ier en ook een gediplomee­rd brouwer. Sinds twee jaar organiseer ik blinde bierdegust­aties. Ik verkoop ook bieren aan de betere restaurant­s en adviseer passende bieren bij bepaalde gerechten.” Want bieren, die kun je veel beter op een gerecht afstem- men dan wijn, zegt hij. “De culinaire kwaliteite­n ervan zijn zwaar onderbelic­ht. Bier is meer dan een drank om dronken van te worden.”

Een greep uit dit onderbelic­hte gamma zal Peeters dus binnen twee weken via Deliveroo aan de man brengen. De bestelling­en zullen telkens bij hem thuis worden opgehaald. “Daarom kan je voorlopig enkel ’s avonds bestellen, want ik doe dit allemaal in bijberoep. Maar als het goed loopt, zitten er al wel enkele mogelijkhe­den in de pijplijn.”

 ??  ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? ‘Dr. Beer’ Peeters levert binnenkort onbekende bieren via Deliveroo.
FOTO DIRK KERSTENS ‘Dr. Beer’ Peeters levert binnenkort onbekende bieren via Deliveroo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium