Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thomas Pieters maakt indruk op eerste dag Masters

Droomstart Thomas Pieters valt in duigen op laatste hole

- CHRISTIAN CEUTERICK

Tijdens de eerste tien holes van de openingsda­g van de Masters was de 25jarige Thomas Pieters outstandin­g en stond hij zelfs lange tijd aan de leiding. Maar na een mindere passage op Amen Corner en een double op het achttiende hole eindigde hij uiteindeli­jk in level par.

Om precies 15.39u Belgische tijd sloeg het nummer 35 van de wereldrang­lijst zijn eerste drive. Vader Jaak, moeder Véronique, zus/manager Lieselotte en vriendin Eva zagen – samen met de 35.000 toeschouwe­rs – dat Thomas geen last had van de zenuwen. Dat vertaalde zich in een sublieme front nine, de eerste negen holes. Na zijn eerste birdie op hole 2 behield Pieters het momentum met een backto-back birdie op hole 4 en 5. Meteen voerde hij het deelnemers­veld aan met -3. Na tien holes telde het nummer vier van de Spelen in Rio met -5 drie slagen minder dan de achtervolg­ers. Daardoor steeg ook de waarde van Pieters op de goksites, onze landgenoot sloop zelfs de top tien van kandidaat-winnaars binnen.

Maar op Amen Corner (green van hole 11, hole 12 en afslag van hole 13) kreeg Pieters het moeilijk. Op hole 11 – volgens Nicolas Colsaerts de moeilijkst­e hole van het parcours – incasseerd­e Pieters zijn eerste bogey, gevolgd door een double bogey op de korte par 3. Weg voorsprong en weg beste debuutrond­e ooit.

Na zijn tweede bogey op hole 15 hervond Thomas Pieters het ritme met een birdie. De dag eindigde in mineur met opnieuw een double bogey op de slothole.

Wind als bepalende factor

Toch was iedereen het er over eens dat Pieters een sterk debuut had gemaakt. Ook Pieters zelf was tevreden na dag 1.

“Ik raakte alle fairways en dat maak- te het makkelijk om te scoren”, keek hij terug op zijn eerste tien holes. “Zelfs toen het minder ging, vond ik dat ik nooit een slechte bal sloeg. De wind was een bepalende factor. Je ziet dat aan de scores die bij iedereen afnemen. Al bij al ben ik relatief tevreden.”

 ??  ?? Thomas Pieters haalt een bal uit de zandbak.
Thomas Pieters haalt een bal uit de zandbak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium