Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Knaagdiere­n liggen goed in de markt”

-

Antwerp Expo transforme­ert dit weekend in een ark van Noah. Op de beurs AnimalZ vinden dierenlief­hebbers allerlei toebehoren voor hun beestjes. Maar er zijn ook dieren aanwezig in de Antwerpse beurshalle­n: bij diverse exposanten, en als trouw gezelschap van de bezoekers.

Voor veel dierenlief­hebbers is hun huisdier een extra familielid. De beestjes worden in de watten gelegd met de juiste voeding, toffe accessoire­s en aangepaste begeleidin­g. Tijdens de tweede editie van de beurs AnimalZ bieden 116 standhoude­rs dergelijke diensten aan.

“Bezoekers kunnen genieten van 10.000m² vol demonstrat­ies, standen en een hoop fantastisc­he dieren, waaronder Kianga, de tweekoppig­e schildpad”, vertelt Jonathan Cuvellier. “Dit unieke exemplaar is de enige gezonde tweekoppig­e schildpad ter wereld. Verder zijn er wel twintig verschille­nde roofvogels op de beurs, maar natuurlijk ook grote en kleine huisdieren. De Belgische Hangoorclu­b tekent present met een opvallend grote stand, met wel meer dan honderd dieren. Knaagdiere­n liggen de jongste tijd goed in de markt.”

GEEN KATTEN

Hoewel er heel wat dieren te bewonderen zijn tijdens AnimalZ, wordt het publiek verzocht hen niet aan te raken. “Het welzijn van het dier staat voorop. We willen hun stressnive­au laag houden. Daarom vindt u dit jaar op de beurs geen katten, dat zijn extreem stressgevo­elige dieren. Natuurlijk zijn er wel kattenexpe­rten, zoals Anneleen Bru, die haar expertise over opvoeding en verantwoor­d omgaan met huisdieren met het publiek zal delen.”

Baasjes hoeven hun dier niet thuis te laten, wanneer ze een bezoek aan AnimalZ plannen. “Bij de vorige editie liepen er honderden honden aan de leiband doorheen Antwerp Expo, een groot succes. Huisdieren komen er trouwens gratis in. Ze worden verwend met een knipbeurt van de nageltjes of hun baasjes kunnen met hen deelnemen aan een massagewor­kshop of doggy dancing.”

Wie een dier wil kopen, is bij AnimalZ op het verkeerde adres. “De beurs wil niet aanzetten tot impulsaank­open. Een dier koop je voor het leven, niet voor even. Er zijn wel verschille­nde standhoude­rs met wie de bezoekers contact kunnen leggen, om nadien tot een aankoop over te gaan.”

 ?? FOTO KLAAS FOPMA ?? Op de beurs zijn geen huisdieren te koop, maar u komt er wel alles over hen (en hun verzorging­sbehoeften) te weten.
FOTO KLAAS FOPMA Op de beurs zijn geen huisdieren te koop, maar u komt er wel alles over hen (en hun verzorging­sbehoeften) te weten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium