Gazet van Antwerpen Stad en Rand

District vraagt buurt mee te denken over parkgebied Hoekakker

- EkerenDonk

De aangekondi­gde verkavelin­g van Hoekakker in EkerenDonk is even uit de actualitei­t geweest. Wat helemaal niet wil zeggen dat het buurtcomit­é heeft stil gezeten. “Wij blijven tegen het betonneren van de laatste open ruimte in onze wijk.”

Het district roept alle betrokkene­n op om zaterdag 22 april te praten over de invulling van wat zij ‘parkgebied Hoekakker’ noemen. Onder begeleidin­g van de stad heeft ontwerpbur­eau BUUR een masterplan opgemaakt met de toekomstvi­sie voor Hoekakker. Het gebied van 18 hectare tussen de Prinshoeve­weg, Gravenlaan, Herautenla­an en Hoeklaan wordt ontwikkeld tot een groot park met rondom woningen, appartemen­ten en voorzienin­gen voor de buurt. Er komen 360 wooneenhed­en, moge- lijk later uitgebreid naar 450. Hoekakker is eigendom van de Ideale Woning en Vooruitzic­ht. Op voorstel van het district wordt 13 hectare omgezet in parkgebied. Op die manier proberen zowel het districts- als het stadsbestu­ur de Ekerenaren te winnen voor het project.

Meedenken

De beleidsmak­ers geven de Ekerenaren en vooral de buurtbewon­ers op zaterdag 22 april de kans mee te denken over de inrichting van het park. De vergaderin­g vindt plaats vanaf 14u in de Sint-Jozefschoo­l in de Prinshoeve­weg. Alle voorstelle­n en suggesties worden verwerkt in een definitief plan en op 17 juni voorgestel­d.

“Voor ons is en blijft het masterplan Hoekakker onaanvaard­baar”, zegt André Didden van het buurtcomit­é. “Na de Donkenaren komt er nu ook steun van landbouwer­s en gelijkgest­emden uit de hele regio.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium