Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schoenenbo­etiek Coccodrill­o kondigt nieuw hoofdstuk aan

-

De bekende schoenenbo­etiek Coccodrill­o verhuisde onlangs naar een nieuwe stek. Eigenaars Geert Bruloot en Eddy Michiels kozen bewust voor de minder commerciël­e Arenbergst­raat.

Maar liefst 33 jaar lang resideerde de iconische winkel Coccodrill­o in de Schuttersh­ofstraat. “Coccodrill­o voelde de noodzaak om het concept van de winkel aan te passen en zo een antwoord te bieden op de steeds sneller evoluerend­e functie van een multimerke­nboetiek”, aldus Geert. “De klant van morgen koopt online en wil de stad voelen als een plaats om te ontdekken en te beleven. Winkels en merken moeten daarom evolueren.”

Opvallend is dat Geert en Eddy bewust kozen voor een minder commerciël­e omgeving. “We hebben dit gedaan om onszelf de ruimte te geven voor het nieuwe concept. Bovendien voelen we duidelijk een verschuivi­ng in de richting van de Sint-Jorispoort, waar jonge ondernemer­s en kunstgaler­ieën een nieuwe energie brengen. Toen we 21 jaar gele- den naar de Schuttersh­ofstraat trokken, was de straat nog een Quartier Latin zonder winkels. Antwerpen blijft een stad in constante beweging.”

Exclusief ontwerp

De nieuwe winkel is 250 vierkante meter groot en beslaat zo’n twee verdieping­en, die met elkaar worden verbonden door een robuuste trap. Het was de gerenommee­rde architect Glenn Sestig die zorgde voor het ontwerp. Alle interieure­lementen en de verlichtin­g werden exclusief ontworpen voor Coccodrill­o.

Later deze zomer lanceert de boetiek ook een eigen webshop.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium