Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik steel met mijn ogen en oren”

-

b Toekomst? “We beseffen dat eindwinst de levens van de vier gelukkigen zal veranderen. Er staat al een pak optredens gepland, en er moet sowieso heel hard gewerkt worden. Vanavond stellen we onze eerste single voor, die afgelopen weekend al is ingeblikt. Ook onze clip is klaar. Maar er moeten nog veel meer liedjes opgenomen worden, we moeten een heel repertoire uitbouwen. Gelukkig worden we goed begeleid.”

Idool? “Zo voel ik me zeker nog niet. Hier en daar vragen mensen wel eens een foto, en na de liveshow is het in de publieksru­imte een gekkenhuis, maar extreme toestanden blijven uit. Ik blijf ook heel nuchter in die dingen. We zijn allemaal bescheiden jongens, die totaal niet hadden verwacht dat dit ons zou overkomen.”

Rituelen? “Bijgelovig ben ik absoluut niet, maar we hebben van onze zangcoach wel handige tips gekregen die we vlak voor het optreden kunnen gebruiken. Een van die technieken is... zingen in een rietje. Dat helpt om op correcte wijze meer kracht op de stem te zetten bij het zingen. En met de hele groep houden we een rondje peptalk voor we opgaan.”

Talent? “Ik heb de minste muzikale ervaring van alle jongens. Ik ben dus de laatste om te zeggen dat ik veel talent heb. Wist je dat ik van de andere zangers vaak dingen oppik en bijleer, zonder dat zij het beseffen? De wijze waarop Lennart op het podium staat is inspireren­d. Bij Jelle is het dan weer de manier hoe hij zingt. Ik steel met mijn ogen en oren van hen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium