Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Is geen drama”

-

“De beste heeft gewonnen en deze keer is dat Van Avermaet. Hij is geen eeuwige tweede meer”, zegt supporter Stefan Cuyvers. “Het was een spannende wedstrijd. Jammer genoeg won Tom niet, maar het is geen drama. Een vijfde kassei was mooi geweest, maar Tom mag trots zijn op zijn palmares. En we zijn blij dat een Belg gewonnen heeft.”

Droom voorbij

Lisette Adams is geëmotione­erd. “De vijfde kassei was een mooie droom, maar die droom is nu voorbij. Dit was de laatste keer dat we konden supportere­n voor Tom. Het valt zwaar om dat te moeten loslaten. Tom heeft ons al die jaren mooie momenten bezorgd. Daar zijn we heel dankbaar voor. Ik wil zeker naar het afscheidsf­eest aan het Zilvermeer gaan, hoewel het vandaag wel het echte afscheid van Tom als profrenner was.”

Beste renner na Merckx

Franky Jansen heeft de wedstrijd goed gevolgd. Elk detail heeft hij gezien. “Het is wel jammer dat Tom niet gewonnen heeft, maar dat is koers. Misschien had het wel anders gelopen als Terpstra niet was uitgevalle­n. Vandaag heeft Van Avermaet terecht gewonnen. En natuurlijk mag Tom trots zijn op zijn indrukwekk­end palmares. Na Eddy Merckx is hij de beste renner van België."

“Het waren zeker mooie tijden”, zeggen Riet Vermeulen en Monique Van Hout. “We denken met veel plezier terug aan al die keren dat we Tom Boonen ter plaatse zijn gaan aanmoedige­n. De supporters zijn zo we een hechte vrien- dengroep geworden. De supporters­club zelf mag dan al een tijd niet meer bestaan, de ziel van de Kasseifret­ters is altijd blijven bestaan. En we hebben ook echt genoten van Toms laatste koersen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium