Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eupen blijft Genk het vuur aan de schenen leggen

- (kv)

Als er één ploeg Genk van de eerste plaats in Playoff 2B kan houden, is het ongetwijfe­ld Eupen. Met het duo Onyekuru Sylla heeft het voorin twee goudhaantj­es lopen met een neus voor goals. Achterin groeide doelman Van Crombrugge tot een revelatie uit.

Het leverde Hendrik Van Crombrugge al een contractve­rlenging op en hij speelde zich zelfs in de kijker van... bondscoach Roberto Martinez. Van Crombrugge heeft ook de uitstralin­g en als echte Belg praat hij vlot Nederlands, Frans en Duits. “Ik vind dat je een beter contact met mensen krijgt als je ze in hun eigen taal kan aanspre- ken”, legde Van Crombrugge zaterdag uit in Moeskroen, waar hij weinig werk kreeg op te knappen en de nul hield. “Als doelman van een ploeg zoals Eupen komt dat niet zo vaak voor, maar we waren nu meer geconcentr­eerd dan vorige week tegen Roeselare, toen we er onnodig twee slikten.”

“Met Onyekuru en Sylla hebben we

voorin gelukkig twee jongens die wel jong zijn en pas komen kijken op dit niveau, maar wel een neus voor goals hebben en toppers kunnen worden.”

Dat demonstree­rden ze al twee keer in Play-off 2, waarin de beleving ook zaterdag zoek was. “Ik stel dat ook vast”, zuchtte Van Crombrugge. “In Moeskroen zit er nooit veel volk, maar we waren wel ontgoochel­d dat er vorige week thuis tegen Roeselare ook zo weinig waren.”

Genk het vuur aan de schenen leggen, blijft ondertusse­n het doel. Het kan ook een etalage zijn om hogerop te geraken. Een contractve­rlenging is vaak een voorbode van een transfer.

!

*

*

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium