Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zalig gevoel dat ik nooit meer ga vergeten”

- GINO VAN LOOY

Ternesse heeft de titel eindelijk beet. In een knotsgekke partij, waarin de bezoekers op een bepaald moment zelfs 20 achterston­den, zorgde Yannick Schots in de laatste minuut voor de ultieme ontlading. “Nu kunnen we uitgebreid feesten”, was Schots euforisch na de zege.

“Dit is mijn eerste doelpunt van het seizoen en ik denk niet dat ik dat op een beter moment had kunnen scoren”, opent Schots. “Toen we 2-0 achterkwam­en, dacht ik eerlijk gezegd dat de titel iets voor volgende week zou worden. Maar direct na die 2-0 milderen we via die strafschop tot 2-1. Dat was heel belangrijk, want het verschil was plots maar een doelpunt meer en we kregen een boost. De 2-2 viel dan wat later en toen zijn we er helemaal in gaan geloven. Het was een paar keer net niet, maar ook Katelijne kreeg kansen, omdat we risico's moesten nemen. We hadden geluk toen zij op de paal schoten en voor de rest waren er veel halve kansen voor beide ploegen.”

Het leek op een gelijkspel en geen titelfeest te gaan uitdraaien, tot die laatste minuut. “Veel nadenken was er niet bij. Ik kreeg de bal en haalde uit. De bal ging er wondermooi in. Een zalig gevoel dat ik nooit meer ga vergeten (lacht). We wisten wel dat we in de laatste thuiswedst­rijd ook nog de kans zouden krijgen om de titel te pakken, maar als het vandaag kon, was dat beter. Anders zou die druk op die laatste match enorm zijn. Maar nu kunnen we uitgebreid feesten”, besluit Schots.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium