Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden al Tshirts bedrukt om de tit el vandaag te vieren”

Opgeluchte Ternesseco­ach Paul Degenaers zag groot titelfeest al aankomen en had zo zijn voorzorgen genomen

- (givl)

Na een meer dan zenuwslope­nde wedstrijd haalde Ternesse dan toch de titel binnen op het veld van Groen Rood Katelijne. Trainer Paul Degenaers was zichtbaar opgelucht na afloop.

“Wie had dit scenario kunnen bedenken?”, begint Degenaers zijn analyse. “Eerst komen we 2-0 achter, dan maken we toch nog gelijk en dan is het tot in de slotsecond­e wachten om met een wereldgoal te winnen. Spannend was het wel, ja. We hebben ook wel verdiend gewonnen, want we hadden het meeste balbezit en de meeste kansen. Maar als je zo lang moet wachten, is de ontlading achteraf uiteraard eens zo groot.”

“Als we hadden moeten wachten tot de laatste speeldag, had de druk heel groot geweest. Nu is de laatste wedstrijd een galamatch zonder stress, die trouwens qua eters al is uitverkoch­t. Dat gaat een heel plezante wedstrijd worden.”

Degenaers vindt dat Ternesse over het hele seizoen gezien de verdiende kampioen is. “We staan al aan de leiding sinds de vijftiende speeldag, dat is een halve competitie. Bovendien hebben we het meest gescoord. We waren de titelfavor­iet voor het seizoen en hebben die rol waargemaak­t. Dat komt door onze collectivi­teit en de samenwerki­ng in alle gelederen van de club. Trainers, hulptraine­rs, verzorgers, materiaalm­annen, iedereen heeft samen naar dit doel gewerkt. Iedereen wou tegen ons winnen, maar de groep is daar goed mee omgegaan.”

“En nu gaan we ook feesten. Het is gevaarlijk om op voorhand al iets vast te leggen, omdat je het lot niet mag tarten. Maar wij hebben het toch gedaan (lacht). We hadden al T-shirts bedrukt met ons kampioensc­hap erop. Straks, als iedereen gedoucht is, gaan we ook nog naar het veld van Ternesse om daar te gaan feesten. Er is van alles voorzien, zodat het een feest kan worden tot in de vroege uurtjes”, besluit een apetrotse coach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium