Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt binnen twee weken een ware thriller”

RVC Hoboken lijdt duur puntenverl­ies op Rochus Deurne en is (nog) g een kampioen

- STIJN DRUANT

Duur puntenverl­ies in de titelstrij­d voor RVC Hoboken. Op het veld van Rochus Deurne kwam het gisteren niet verder dan een 11gelijksp­el. Zo springt concurrent Wilrijk na de zege tegen Turk Sport opnieuw naar de leiding. Binnen twee weken volgt op het veld van Hoboken de allesbepal­ende slotmatch tussen de twee titelprede­nten.

“Dit is erg zuur puntenverl­ies”, zuchtte Hobokenaan­voerder Jeremy Aters. “Vooral omdat we die 1-1 nog pakken op een stilstaand­e fase. We speelden niet onze beste partij, maar toch stond onze organisati­e weer. Ook de spirit was goed. Er is strijd geleverd, en dat durfde de voorbije weken wel eens anders te zijn. In een seizoen gaat het niet altijd crescendo. Zeker niet op dit niveau, waar iedereen zijn gebreken heeft. De gemakzucht die de laatste weken af en toe de kop opstak, was nu verleden tijd. Binnen twee weken zullen we klaar zijn voor de finale. We zullen aan alles en iedereen laten zien dat

we op ons elan verdergaan.”

Desillusie of niet?

Hobokencoa­ch Tom Adriaensse­ns vond het gelijkspel wat jammer, al was hij de eerste om toe te geven dat Hoboken niet echt meer verdiende op het veld van Rochus Deurne.

“Dit was een terecht gelijkspel. Alleen jammer dat we die 0-1 niet konden vasthouden. En dan zeker omdat het op een stilstaand­e fase gebeurt. Maar het is zoals Jeremy (Aters, red.) al zei: het was al veel beter dan vorige week. Nu is het simpel: er wacht ons een ware thriller in eigen huis. We moeten winnen tegen Wilrijk. Thuis moet de kroon op het werk volgen. Jammer van die geblesseer­den die we hebben, want dat zijn jongens die al oorlogen hebben overleefd. Veel zal afhangen van het moment van de dag. Het kan nog twee kanten uit: of het wordt een moment om nooit te vergeten, of het wordt de totale desillusie. Zeker nadat we zo lang aan de leiding hebben gestaan.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Hobokendoe­lman Nico Gossye probeert Frederik Janssens te troosten. Zijn foutje in de slotfase kan Hoboken de titel kosten.
FOTO TOM GOYVAERTS Hobokendoe­lman Nico Gossye probeert Frederik Janssens te troosten. Zijn foutje in de slotfase kan Hoboken de titel kosten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium