Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit mag niet meer mislopen”

- (wp)

Nog één punt is MariaterHe­ide verwijderd van de titel in vierde provincial­e A. Na de vlotte 60 zege gisteren tegen Wechelderz­ande volstaat een gelijkspel binnen twee weken op het veld van Excelsior Essen.

De druk was groot voor Mariater-Heide, maar groen-wit begon tegen Wechelderz­ande uitstekend. Na amper vier minuten kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtredin­g op Vermeulen en Robin Janssens zette zijn ploeg vanop de stip meteen op voorsprong. De stress viel weg en aan de rust stonden al geruststel­lende 3-0 cijfers op het bord. Uiteindeli­jk zou het nog 6-0 worden. “De wil om kampioen te spelen is enorm groot”, zegt aanvoerder Yannick Supilie. “Bovendien lagen we gebrand op revanche na de 1-0 nederlaag uit de heenron- de op Wechelderz­ande. We hadden vier geschorste­n, maar wonen uiteindeli­jk relatief makkelijk. Onze brede kern heeft het verschil gemaakt, de vervangers hebben hun kans gegrepen. Op de slotspeeld­ag volstaat een punt op het veld van Excelsior Essen weten. Dit mag niet meer mislopen.”

Perfect afscheid voor De Swaef?

Ook bij coach Kenneth De Swaef was de vreugde groot na de laatste thuiszege van het seizoen. “We wilden die pijnlijke nederlaag van in Wechelderz­ande va ons afspelen en ik denk dat we daar in geslaagd zijn. Na dit seizoen trek ik zoals bekend naar Achterbroe­k. Het beperkte financiële plaatje van de club levert zes tot zeven vertrekker­s op. Hopelijk kan ik volgende week met een titel in schoonheid afscheidne­men. Dat zou echt de max zijn.”

 ??  ?? Feest bij de spelers van MariaterHe­ide. De titel is bijna binnen.
FOTO KOEN FASSEUR
Feest bij de spelers van MariaterHe­ide. De titel is bijna binnen. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium