Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn de verdiende kampioen”

Makeba pakt met week uitstel dan toch de titel

- LUDO HENDRICKX

Na een mooie overwinnin­g op Red Vic is Makeba dan toch verdiend kampioen in tweede provincial­e. De familiale club uit Mariaburg verloor dit seizoen slechts één wedstrijd en keert dus na de dramatisch­e degradatie vorig jaar terug naar eerste provincial­e.

Nochtans, ook op bezoek bij de Red Vic leek de titelstres­s Mabeka parten te spelen. De mannen van coach Tim Verstraele­n begonnen slordig en zenuwachti­g aan de partij. Invaller Dennis Xhaët zetten dan orde op zaken. Nog maar net op het terrein sleepte hij Makeba met twee bommen op rij naar een 8-11 voorsprong. De Boeure deed hetzelfde aan de overkant. Zo stond het 14-13 na het eerste kwart.

Defensief liep het lekker bij Makeba in het tweede kwart. Aanvallend ging het echter heel wat minder. Tot een bom van de afscheidne­mende De Boeck de ban brak. De bezoekers gingen eindelijk als ploeg spelen en halfweg hadden ze dan ook een 2031 bonus beet.

Na rust leek Makeba bevrijd en na verschille­nde driepunter­s was de titel 30-50 helemaal binnen. Enkele spelers kregen nog hun applausver­vanging voor de festivitei­ten helemaal op gang konden worden getrokken.

“Als je maar één match verliest op een heel seizoen, ben je de verdiende kampioen”, zegt Makebacoac­h Tim Verstraele­n. “Nu gaan we hard werken naar volgend jaar toe. We gaan deze groep proberen samen te houden. Alleen Nick Peeters en Kenny De Boeck stoppen met basketten en ambiëren een carrière als coach. Ze blijven wel aangeslote­n bij de club en kunnen dus altijd nog depanneren bij noodgevall­en.”

De afscheidne­mende Kenny De Boeck had het laatste woord. “Mijn lichaam zegt me dat het genoeg geweest is, dat het tijd is om te stoppen. Maar stoppen met een titel, iets mooier is er toch niet?”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Vreugde bij de spelers van Makeba na het behalen van de titel in tweede provincial­e.
FOTO TOM GOYVAERTS Vreugde bij de spelers van Makeba na het behalen van de titel in tweede provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium