Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een rollercoas­ter aan emoties”

Lint van coach Bart Deroo pakt met noodploeg t och al de tit el

- SVEN PERSOONE

Vanaf de tweede speeldag stonden de vrouwen van Lint dit seizoen op kop in tweede divisie. Eén ploeg wilde echter niet lossen en bleef tot afgelopen zaterdag de koploper onder druk zetten: Mortsel. Maar in eigen huis zette Lint de kers op de kampioenen­taart. En dat met een noodploeg.

Lint had aan één punt voldoende om mathematis­ch zeker te zijn van de titel. Het zag er lange tijd echter niet naar uit dat het dat punt al tegen Mortsel zou halen. “Valérie De Rore is zwanger en kan ik niet meer volledig inzetten en Saar Damen haakte doodziek af”, zegt trainer Bart Deroo. “Een wereld van verschil in aanvalskra­cht. Ik heb uiteindeli­jk geopteerd voor een versterkte receptie, zodat ons middencomp­artiment maximaal kon renderen. Ook al moest ik dan op drie posities schuiven. Niet ideaal dus om een topmatch aan te vatten. Ik had me er dan ook al bij neergelegd dat we dat laatste punt op de slotdag bij Lanaken moesten halen. Tegen de tiende in de stand leek dat realistisc­her dan tegen een aanvallend krachtiger Mortsel. Tijdens de eerste drie sets liepen we eigenlijk constant achter de feiten aan, al konden we naar het einde toe de schade steeds beperken en zelfs de tweede set pakken. Maar ik heb verschrikk­elijk veel opstelling­en en combinatie­s uit de kast moeten halen. In de vierde set ging het van 11-4 naar 13-16 en 21-17. Een rollercoas­ter aan emoties. In de slotfase speelden we zelfs zonder spelverdee­lster om het blok te verstevige­n, maar het werkte. Een pluim voor de invallers die uitstekend werk verricht hebben. De ontlading was dan ook enorm. De vijfde set was nog slechts een formalitei­t. Mortsel wist dat het over was en wij konden weer bevrijd spelen.”

“Ik denk dat wij met dit parcours en slechts veertien verloren sets de verdiende kampioen zijn. We kunnen nu uitbollen naar de finale van de Beker van Vlaanderen, dat wordt een leuk extraatje. Volgend seizoen kunnen we niet meer rekenen op Nele Bal, die stopt. Ook Valérie De Rore en Saar Damen zullen we wegens zwangersch­appen een tijdje moeten missen. Op vlak van receptie, verdedigin­g en service komt het wel goed in eerste divisie, maar aanvallend zullen we een oplossing moeten zoeken. Zeven of acht zeges zijn wellicht voldoende voor het behoud. Daar moeten we zo snel mogelijk werk van maken. En alles wat erbij komt, is mooi meegenomen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De vrouwen van Lint vieren de titel met trainer Bart Deroo.
FOTO TOM GOYVAERTS De vrouwen van Lint vieren de titel met trainer Bart Deroo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium