Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel heeft bloed, zweet en tranen gekost”

Kampioen Volmar Ekeren maakte verschil op verplaatsi­ng

- (spe)

De meisjes van Volmar Ekeren kroonden zich afgelopen zaterdag in Bouwel tot kampioen in eerste provincial­e. Ze wonnen 20 van hun 21 wedstrijde­n en mogen zich opmaken voor divisie.

Negentien matchen op rij bleef Volmar dit seizoen ongeslagen, al had het wel zeven keer vijf sets nodig om die reeks neer te zetten. Vorige week slikte het een eerste nederlaag in Zandhoven, zodat de champagne nog even in de koelkast bleef steken. Maar uitstel bleek geen afstel, want in Bouwel verzekerde Volmar zich via een achtste vijfsetter van de promotie.

“Maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost tegen een ploeg die niet eens tot de top behoort”, zegt trainer Wim Eennaes. “Net als vorige week in Zandhoven heeft de stress ons bij momenten verlamd. Onze supporters, die in grote getale waren afgezakt, hebben ons over de streep getrokken. Daarnaast was deze wedstrijd ook enigszins tekenend voor ons seizoen. In deze reeks wa- ren er immers geen gemakkelij­ke opdrachten. Vooral in uitwedstri­jden had ik vaak het gevoel dat de tegenstand­er onder zijn waarde geklasseer­d stond. Maar daar ligt ook meteen onze sterkte. Wij gingen op verplaatsi­ng veel meer punten rapen dan onze concurrent­en. Daarnaast heb ik een mentaal sterke groep met een brede kern. Wij hebben geen enkele speelster die erbovenuit steekt. Ik kan iedereen vervangen, zonder dat het een verzwakkin­g betekent.”

“Deze tweede titel op rij komt er enigszins onverwacht. We hadden eerder een overgangsj­aar in het achterhoof­d. Toch zijn we er inmiddels van overtuigd dat we met deze kern, waar alleen Ellen Van Walle er wegens familiale omstandigh­eden mee ophoudt, onze plaats hebben in tweede divisie. Ik had vooraf beloofd om er nog een jaar bij te doen als we de titel pakten, ik hou me dan ook aan mijn woord. Laten we volgend jaar proberen om ons plaatsje vast te houden in die reeks.”

 ?? FOTO SMB ?? Feest bij de vrouwen van Volmar Ekeren.
FOTO SMB Feest bij de vrouwen van Volmar Ekeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium