Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Even tijd nemen om deze mentale klap te verwerken”

Olse Merksem en Wouter Sas mogen bijna kruis mak en over BENELeague

- MICHEL DE CLERCQ

De wedstrijd die het niet mocht verliezen, heeft Olse Merksem toch verloren. Op eigen terrein ging het in de derby tegen Sasja met 2728 onderuit. Een ticket voor een nieuw seizoen in de BENELeague lijkt zo wel heel erg ver weg.

Vooral de manier waarop Olse verloor, moet hard zijn aangekomen bij de Merksemnar­en. Aanvoerder Wouter Sas en co speelden een prima wedstrijd en deden de hele tijd goed mee met Sasja. Maar in de slotfase trokken de Hobokenare­n toch aan het langste eind. “Of ik teleurgest­eld ben? Wees maar zeker”, zegt Sas. “Als je een hele wedstrijd zo goed meespeelt en uiteindeli­jk toch met lege handen achterblij­ft, kan je niet anders dan teleurgest­eld zijn. Twee momenten waren volgens mij cruciaal voor deze nipte nederlaag. Meteen na de rust draaiden wij een 17-19 achterstan­d om naar een 22-19 voorsprong. Maar die 5-0 werd door Sasja even snel ongedaan gemaakt naar 22-22, ondanks het feit dat wij in overtal mochten spelen. Daarna hadden wij heel de tijd de leiding, maar telkens kwam Sasja weer gelijk en in de laatste minuut pakte het bij 26-27 zelfs opnieuw de voorsprong. Bij ons sloeg de stress toen toe en niemand durfde nog zijn verantwoor­delijkheid te nemen, zodat Jasper Roelants de 26-28 op het scorebord kon zetten. Ons laatste doelpunt viel te laat om nog langszij te komen.”

Door de nieuwe nederlaag is de kans dat Olse Merksem volgend seizoen opnieuw in de BENE-League te bewonderen valt, wel erg klein geworden. Sas: “Wij hebben ons lot niet meer in eigen handen, maar we zijn ook nog niet uitgeschak­eld. Natuurlijk wordt het moeilijk en zullen we vooral moeten rekenen op het falen van de andere ploegen. Volgend weekend zijn we vrij, we hebben dus even de tijd om deze mentale klap te verteren. Onze volgende wedstrijd spelen we op 22 april in Doornik. Nog geen enkele ploeg wist daar te gaan winnen, dat alleen al moet voldoende motivatie zijn om onze kop ervoor te leggen.”

Sasja stap dichter bij BENELeague

Bij Sasja was Jasper Roelants goed voor drie treffers, waarvan de belangijke 2628 in de slotfase. Al speelde Roelants vooral verdedigen­d een sterke partij. “Het uitvallen van Kevin Jacobs zorgde even voor ontredderi­ng”, zegt Roelants. “Maar op het juiste moment werd dat opgevuld door de mannen met ervaring, vooral Colman liet zich gelden. Door onze zege komen de eerste twee plaatsen in de play-offs weer dichterbij. We zijn er nog niet, maar we hebben een mooie stap gezet.”

 ?? TOM GOYVAERTS ?? Wouter Sas stopt Nemanja Kostic van Sasja foutief af (archief). Olse deed een slechte zaak in de derby.
FOTO
TOM GOYVAERTS Wouter Sas stopt Nemanja Kostic van Sasja foutief af (archief). Olse deed een slechte zaak in de derby. FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium